Keresés a blogon

Gyömbéres-lime-os prosecco/pezsgőkoktél

Feb 21st, 2011 by Ízbolygó | 0

Ez most milyen jól is esne… Az azért az ide járóknak (remélem) alapvetés, hogy boros-fajták vagyunk. Jöhet rozé, vagy vörös, esetleg egy könnyed fehér… Némi prosecco (ez igen nagy kedvenc!), de töménnnyel meg koktélokkal ritkán operálunk. Főleg nem itthon. Azért ha kimozdulás van, a hangos-zenés helyeken, ahol manapság már bizalmi kérdés a rendelés is, szóval ott azért csúszik más is. A tavalyi év sztárja az Aperol volt, konkrétan az Aperol-Spritz. Anno, zsenge ifjú koromban csíptem a Campari-juicet, úgyhogy nem kérdés, hogy a kicsit kesernyés Aperol is betalált. És van még egy rövid-koktél kombó, amit tényleg csak elvétve iszom. Mondjuk akkor annál nagyobb kedvvel:-) Jaeger-tonic. Ittál már ilyet? Neeeem? Pedig nagyon jóóó! Embertársaim nagy része dob egy hátast, amikor berendelem, sőt! A pultból rendszeresn visszakérdeznek. De mit csináljak? Nekem ízlik. Pedig nem szeretem a gyomorkeserűket és a tonicért sem rajongok. De így együtt! Egészen más ízvilág. Kicsit édeskés-kesernyés…nyamm. De megint elkalandoztam. Szóval prosecco- vagy pezsgőkoktél. Mert bármelyikből finom. A lényeg, hogy SZÁRAZ LEGYEN!!!

A proseccohoz/pezsgőhöz egy olyan szirupot adunk, amibe gyömbér, lime és egy kis gyomorkeserű kerül. Bár első látásra sokkolónak tűnhet, elég jó cucc a végeredmény. Nagyon izgalmas benne a gyömbér és a lime párosa! Bevállalod? Itt a recept:

Hozzávalók:
12,5 dkg kristálycukor
1,3 dl víz
1 ek reszelt gyömbér
1 lime héja
1 citrom vékony szeletekre vágva
1 ek Jaegermeister (vagy más gyomorkeserű)
1 üveg prosecco (vagy pezsgő)

A vizet a cukorral felforralom, majd hozzáadom a gyömbért, a lime reszelt héját és a Jaegert. 1 percig rotyogtatom még, majd kihűtöm, végül leszűröm. A proseccohoz/pezsgőhöz keverem, citromkarikával díszítem.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007