Keresés a blogon

Gyors körtés csokitorta csokis meringue sipkával

Feb 18th, 2011 by Ízbolygó | 0

A fajsúlyosabb húsos után jöhet egy laza körtetorta. Kis csokival:-) A habsipka rém látványos téma az olvasztott csokit belekeverve és ízében is hozzátesz. Könnyű összeállítani (az ilyeneket bírjuk!) nagyjából 10 perc. A körtével nem érdemes spórolni, inkább több legyen benne, mint kevesebb, mert így sokkal szaftosabb. Jön a hétvége! Süssetek-főzzetek!

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (60%)
10 dkg vaj
3 tojás
25 dkg cukor
csipet só
15 dkg liszt
1 ek kakaópor
1 csapott tk sütőpor
forma kikenéséhez vaj (esetleg cukor)
3 körte

Sipka
2 tojásfehérje
10 dkg cukor

A csokit és a vajat külön edényben megolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük (robotgéppel) a cukorral. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, az olvasztott csoki 3/4ét. A száraz anyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor, só) szintén összekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Egy tortaformát kivajazunk és cukrozunk/sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát. A körtéket meghámozzuk, cikkekre vágjuk, azokat a masszába nyomkodjuk, majd 175 fokon 15 percig elősütjük.
Közben a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a tortára simítjuk úgy, hogy a szélektől elhagyunk 1 cm-t. A maradék csokit ráfolyatjuk és márványosan összekeverjük. Újabb 25-30 percig sütjük.

Ínyenc magazin vmelyik száma

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007