Keresés a blogon

Hírek az Ízbolygó Fam. háza tájáról

Apr 8th, 2010 by Ízbolygó | 0

Ahogy megszaporodtunk, a történések számossága ugrásszerűen megnőtt. Az az érdekes ebben, hogy ennek nagyrészt semmi köze Minihez, vagy az ő érkezéséhez. “Csak úgy” zajlik az élet. Gondoltam, összefoglalom hamarjában, pontosan mik is történnek felénk. Mert csúnyalustdisznóvagyok és nem írok mindenkinek mailt. Ne haragudjatok ezért. Így is kevés alvás jut. De ez nem panasz.

Szóval:


Kép: Jaksa Timi

Mini
Minivel nehezen indult az élet. A kecsegtető első pár hét után, megmutatta milyen is az adjonisten. RENGETEGet bukott/bukik. RENGETEGet evett/eszik. Karácsonykor bekapott egy bronchitist, úgyhogy túl esett az első antibiotikumos kezelésén, aminek következtében febr. közepéig nem hízott egy grammot sem. Már-már gasztroenterológiára vittem volna, Millie azonban nyugtatott és arra bíztatott, hogy toljak belé még egy kis Normaflore-t vagy ilyesmit, ami visszaalakítja a bélflóráját. A projekt oly jól sikerült, hogy egyik napról a másikra elkezdett ZABÁLNI. Az etetésenként 3 dl tejet (!!!!) nem bírtam ilyen sebességgel előállítani, hiába nyomattam a moremilket meg a homeogolyókat magamba. Aztán megpótoltuk tápszerrel. És innen üzenem minden érintettnek, az nem véletlen és nem huhogás, hogy a kiskölykök hipphopp rácuppannak a cumisüvegre a cici helyett!! Most már elhagyta a 7 kg-t, elég gömböc, de folyamatosan jár keze-lába, EGYFOLYTÁBAN vigyorog, folyik a nyála, bukik, gőgicsél és mindjárt fordul hasra. Ügyes manó. A mi gyerekünk.-)))
Elkezdtük a hozzátáplálást is. Mint kiderült az elmúlt időszakban (3 év) új szelek fújnak már ezen a fronton. Lényege, hogy minél előbb adjunk a kicsiknek glutént és tejfehérjét, így előbb hozzászokik, nem lesz allergiás. A trendet gyanakodva figyelem és azt hiszem, nem fogok beállni a sorba. Mini pár nap alatt megtanult kanalazni és tolja az almát, a burgonyát és a répát is. Ettől függetlenül bukik továbbra is, mivel a 3 dl tejéről az istenért nem akar lemondani a szilárd kaja után… És addig vinnyog, míg persze ő nyer. Nem hagyjuk éhezni.
Pöttyömet Istennőként tiszteli, mi Mr.ÍBvel csak félistenek vagyunk a szemében. Bár az elmúlt két hétben kétszer is elsírta magát, amikor elindultam itthonról nélküle. Drágakicsibogaram…
Mindenesetre a kezdeti nehézségek belém ivódtak rendesen. Hiába, elég volna egy seggel egy lovat megülni, aztán akkor nem lenne fennforgás. Legyen elég annyi, egyelőre tesót nem tervezek…

Pöttyöm
Igazi szájhős lett belőle. Eddig is nonstop beszélt, de egyre komolyabbakat mond. Meg egyfolytában alkot. Rajzol, fest, színez, ragaszt. És énekel. Rém muzikális darab. Mondókából és énekekből döbbenet mennyiséget tud. És színpadra termett. Akárki meglássa! Szerintem szereti Minit. Szívből, mélyen. A betegségével kapcsolatban sajnos egyáltalán nincsenek jó hírek:-( Lassan egy éve, hogy diagnosztizálták, mi is a baja és most ott tartunk, hogy az ún. bázisterápia mellett is vannak olyan ízületei, amik gyulladásban vannak, így a biológiai terápiát (Enbrel) javasolják a fehér köpenyesek. Most elkezdődnek az ehhez szükséges vizsgálatok. Közben még próbálkozunk az alternatív megoldásokkal. Legbelül reménykedem, hogy lesz előrelépés.

És mi felnőttek. A hosszú tél alatt, plusz egy manóval, egy munkahellyel, egy vállalkozással, szupersok munkával, temérdek idegeskedéssel, nemalvással együtt, kijelenthetem: élünk. Megvagyunk, jól vagyunk.

A vállalkozás
erről már ejtettem szót itt-ott. Egy magánovit vezetek 2008 nyara óta Máriaremetén. Nem kevés munkám fekszik benne. Gondoltam, most versenybe állítom. Mert anyának lenni és vállalkozni egyszerre tényleg rohadt nagy kihívás. És szeretném megmutatni másoknak, milyen értékes is az, amivel foglalkozom!

Megköszönöm, ha szavaztok rám és arra amiért/amin nap, mint nap dolgozom. A második csoportban találtok, az Ugrai-Nagy Tündéhez kell klikkelni! Ezért is kösz-kösz-kösz!!!!

És még valami!
Tavaly novemberben adtam hírt arról, hogy a Csillagánizs Főzősuli megnyitotta kapuit. Akkoriban még csak nem is sejtettem, milyen megtiszteltetésben lesz részem. A csapat tagja lettem!
Kurzusaim:
Április 9. Vendégvárás flottul. Aranyérmes konyhatündér – pánik nélkül. (megtelt)
Április 29. Ismeretlen, de isteni zöldségek (foglalható)
Május 28. Hurrá, eper! – Különleges epres fogások, izgalmas párosítások, teljes menüsor eperre komponálva. (megtelt)

Szavazzatok! Meg gyertek, főzzünk együtt!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007