Keresés a blogon

Kacsamellfilé narancs mártással és gesztenyés burgonyapürével

Feb 7th, 2008 by Ízbolygó | 0

Mivel az elmúlt héten semmit sem kellett főznöm a síelés miatt, mikor hazaértünk, egyfolytában a konyhában pörögtem. Az ihletet pedig a korábban beharangozott szuper osztrák receptújságok jelentették, az egyikben bukkantam erre a receptre.
Anno talán nyári grillezésre szántam ezt a kacsamellet, de mivel kicsi volt, nem került rá sor. Türelmesen várta a jósorsát a fagyban. A hétvégét a lebetegedések miatt hármasban töltöttük, úgyhogy ez a kis darab husi éppen kapóra jött. Igazi téli étel készült belőle: Narancs mártás alá bújt és gesztenyés burgonyapüré körítette.

Hozzávalók:
20 dkg kacsamell filé
1 narancs leve a rostokkal
0,5 dl konyak
60 dkg burgonya
25 dkg natúr gesztenyemassza
tej
1 ek vaj

A burgonyát meghámozom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. A kacsa bőrét (úgy hogy a húst ne vágjam el!) keresztirányban beirdalom, sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölöm. A burgonyát leszűröm, összetöröm, hozzákeverem a vajat, majd tejjel lazítom, a végén hozzáadom a gesztenyemasszát. Egy serpenyőben olajat hevítek, a kacsát bőrös oldalával lefelé ráteszem és 2 percig pirítom, megfordítom a másik oldalának is adok 2 percet. A serpenyőt lefedem és így is kap még 3 percet. Ha az idő letelt, a családot összefogdosom és asztalhoz ültetem, mert innen már csak 2 perc. A kacsát melegen tartom. A visszamaradt pecselébe öntöm a konyakot és a narancs levét a gyümölcsrosttal, rózsaborssal ízesítem és rottyantok rajta egyet. És kész! Tálalok!

Gusto (Das österreichische Kochjournal) 2008/02

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007