Keresés a blogon

Karácsonyi visszatekintő, megvalósult menük

Dec 31st, 2008 by Ízbolygó | 0

Most, hogy már a többi blogon a szilveszteri ételek és BÚÉK feliratok szerepelnek, úgy éreztem ideje volna nekem is megnyilvánulni, még ha csak karácsony témájában is…

Lezajlott. Talán túl gyorsan… Még jó lett volna pár napig ebben a fenyő-édesség-csillagszóró illatú, gyertyafényes karácsonyi hangulatban élni. Manapság a karácsony a misztérium szóval egyenértékű nálam, leginkább Pötty miatt. Szenteste a zene, a karácsonyfa, a gyertyák/csillagszórók fénye olyan állapotba ringatták, hogy észre sem vette az ajándékokat. Tavaly összecsapta a kis kezeit és azt kiáltotta “Jujj!”, amikor meglátta a fát, idén valami frappáns mondatra számítottam, ehhez képest, ismét a “Jujj!” tenyérösszecsapással következett, majd azonnal megfogta a kezem és el nem engedte volna. Majdnem sírt is. Talán a meghatottságtól. Szép volt no. Aztán meg azzal foglalkozott egész este, hogy a Jézsuszka miért a földre tette le az ajándékokat?!:-)) Amiket persze nagy műgonddal kibontogatott végül.

A karácsonyi menü néhány pontjában gellert kapott és felborult. Volt ami kimaradt, volt ami megvalósult, csak éppen máshogy.

Szenteste:
Libamájkrémleves tejföllel és szarvasgombával
Nemtudommilyenhalmertelfelejtettem tekercs kacsakonfittal töltve grillezett zöldségekkel
Zöld teás crème brûlèe

25-én:
Libamájtorta
Fácánleves Calvadossal nemesítve
Citromos-rozmaringos báránycomb fokhagymával tűzdelve kuszkusszal és a köz akarta miatt grillezett zöldségekkel
Hópehely torta

26-án:
uaz mint 25én csak a főétel Paprikás csirke á’la Chef Kalla

A fácánleves ISTENI volt, the best ever címet elnyerte. Ill. nagyon nagy durranás volt a libamájtorta valamint a citromos-rozmaringos báránycomb!

A receptek következnek majd januárban. De már nyakamon a Szilveszter, ami igen jónak ígérkezik, sok nevetéssel evés-ivással!:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007