Keresés a blogon

Karamellimádóknak2: Sticky toffee krém és Frangelico

Oct 4th, 2010 by Ízbolygó | 0

Október lett. Ez pedig az első októberi poszt! Szeretem az októbert. Nem csak azért, mert a hónap végén MiniPötty elfújja az első gyertyát a tortáján, hanem azért is, mert az október szép hónap. Főleg, ha megajándékoz minket még egy kis napfénnyel is:-) Az ország tegnap narancssárga lett, ősz színű. Kíváncsi vagyok, mindez mivel jár majd ránk nézve. Ovi szinten remélem, nem több adminisztrációval, mert az már így is botrány. És akkor most nem egy narancssárga, cserében szintén ősz színű (barna), ám annál finomabb dolog készült a konyhában. Azt hittem a múltkori karamellkrémet nem lehet fokozni. És DE! Sajnos, lehet:-)))
Elkészítését tekintve gyorsabb, keveset kell kevergetni. A végeredmény veszélyes. Frangelicoval bolondítottam, és veszettül jól áll neki.:-)

Hozzávalók:
120 g muscovado (barna, ragacsos nádcukor)
20 g vaj
1,2 dl tejszín
3 dkg méz
löttyintésnyi Frangelico (Baileys, kávélikőr is megteszi, de ezzel a legfinomabb!)

Összemelegítjük, felforraljuk, majd addig rotyogtatjuk (néha megkeverve), míg besűrűsödik. A vége felé belelocsolok egy kevés Frangelicot. Érzéssel, mivel a likőr erősen mogyorós! Ennek pár pillanat alatt elforr az alkoholtartalma. Persze Frangelico nélkül is működik, de ez éppen azt a kis pluszt adja hozzá, ami miatt függővé válunk majd:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007