Keresés a blogon

Málnás tiramisu

Jul 12th, 2008 by Ízbolygó | 0

Kicsit, olyan, mint az eredeti. Mégis nagyon messzire szakadt az ősétől. Nem is tudom, lehet-e még fokozni az élvezeteket vele kapcsolatban.:-) A málna idén olyan mértékben hódít a konyhámban, hogy ebben is kipróbáltam, vajon milyen arcát mutatja majd a kávéval? Nem torzította el:-)

Hozzávalók:
2*250 g mascarpone (valami jobbféle, pl. Santa Lucia)
4 tojás sárgája
1,5 dl málnaturmix
1 tk málnabalzsam
5 ek cukor
feketekávé
2 ek tej
15 dkg Manner teljes kiőrlésű babapiskóta
holland kakaópor

A tojások sárgáját a cukorral krémes, habosra keverem, szinte fehéredjen ki a krém, majd hozzáadom a mascarponét és a málnaturmixot. A kávét a tejjel (inkább tejes legyen, mint kávés) összekeverem és ebbe áztatom a babapiskótákat. Poharakba egy réteg áztatott, kinyomkodott babapiskótát teszek, ráhalmozok egy jó adag krémet, majd ismét babapiskóta és krém amíg a pohár tele nem lesz. Hűtőbe teszem ideáls esetben egy éjszakára, de min. 4-5 órára, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórom a tetejét holland kakaóporral.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007