Keresés a blogon

Matcha panna cotta málnavelővel és pisztáciával

Feb 7th, 2012 by Ízbolygó | 0

Van az úgy, hogy valaki feltűnik az életedben. Feltűnik, majd olyan elementáris erővel tör rád az “ezeréveismerem” érzés, mintha már tényleg 1000 éve… Pedig nem. A kapcsolat nem túl régi, mégis intenzív. Vannak közös metszetek, mint pl. a főzés, a vizualitás, nemrég kiderült, a tánc.. ami összeköt minket. De talán nem csak ez. Többek között bolondulok a színek köré rendezett party-jaiért. Ahogy előtte hetekig tervez-ötletel-pinterest boardokat gyárt, hogy a végén minden összeálljon. De nem csak összeáll… ez annál a végén valahogy sokkal több lesz. Otthonos, meleg, olyan, hogy ki sem akarsz szállni ebből a jó érzésből. Ilyen volt decemberben pl. a puncsbuli nála:


Jaksa Timi videója

Aztán jött a szülinapja. Bécsben.:-) Hol máshol. Ezen sajnos nem tudtam részt venni, mert aznap volt a DG gála. És akkor jött az ötlet, meglepem egy vacsival! Nálunk.

Már a megérkezésekor örömmel konstatáltuk, hogy még jól működünk:-) Mindketten lilában pompáztunk. Ez a barátnők közötti tudatalatti összeöltözés egy külön posztot érdemelne.:-) A vacsi nem színek köré épült, hanem igyekezte olyan dolgokat belevinni, amikről tudtam, hogy szereti. Mint a panna cottát. De azért csavar is legyen benne, került bele matcha és rá pisztácia, meg málna is. Mert a málna finom. Málnalevél:-)

Hozzávalók (3-4 adag):
2,5 dl tejszín
30 g cukor
1 vaníliarúd
2 zselatinlap
1,5 tk matcha por
20 dkg málna fagyasztva
2 ek vágott pisztácia
1 tk méz

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A tejszínt a felhasított és kikapargatott vanília magokkal és a rúddal, valamint a cukorral felmelegítem. A felpuhult zselatinlapokat egyesével hozzáadom és feloldom. Majd félrehúzom a lángról és belekeverem a matchát. Botmixerrel átkeverem. A keveréket 4 pohárkában elosztom, majd hűtőben kihűtöm.
A málnát felolvasztom és 12 db-ot félreteszem a felolvadt málnából. A többit 1 tk mézzel beforralom és leturmixolom, majd átszűröm.

Tálalás:A poharak oldalára meleg vizet folyatok, majd egy tányérra kifordítom a panna cottát. Köré locsolom a málnavelőt, majd a tetejére ültetem az egész málnákat és megszórom pisztáciával.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007