Keresés a blogon

Matchás-mangós pohárkrém

Sep 20th, 2012 by Ízbolygó | 0

“Éjjel, amíg aludtam, történt valami: vége a nyárnak. Felébredek, hallgatom a szelet, nézem a sötétbarna lombot az ablak előtt, s nem érzek semmiféle őszi bánatot. Örülök, hogy vége a nyárnak. Örülök, hogy nem hozott semmit. Örülök, hogy nem tántorodtam meg a boldogtalanságba vetett hitemben. Örülök, hogy nincsenek többé illúzióim a megoldásról. Tessék, ősz, rajta! – gondolom. Rakd ki kellékeidet, ereszd le avas zsinórpadlásodról avítt színfalaidat, hullass lombot, nyögesd szeleidet, átkozz és temess! Üdvözöllek, tél és pusztulás hírnöke. Nem védekezem. Beleegyezem. Várlak.”
Márai Sándor

Itt a hideg, a takonykór, a pulóverek hada. De e lelkemben nyár van és az is marad! Ez is olyan nyári. Színes, illatos, finom.

Hozzávalók:
2 érett mangó
2 lime
40 dkg natúr joghurt (török, görög, Cserpes…)
2 ek akácméz
1,5 tk Matcha teapor
tetejére koktélcseresznye és vágott natúr pisztácia

15 dkg natúr joghurthoz keverek egy kis lime levet és mézet, valamint a matchát. A maradék joghurtot is ízesítem mézzel és limelével. A mangóhoz is adok egy kis limelevet és leturmixolom.
Üvegpohár aljára mangópürét teszek, rá egy réteg matchás joghurt, aztán sima. Kicsit belekeverek, majd a tetejére szórom a koktélcseresznyét és a pisztáciát.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007