Keresés a blogon

Sütőtökös curry az ősz jegyében

Sep 28th, 2012 by Ízbolygó | 0

“Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy “madárka tolla se hull ki” az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak, ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít. A tunyák és a gyávák, akik bólogatva és hümmögve, Istenre bíznak mindent: a válságos pillanatban Isten szava nélkül maradnak.”
Márai Sándor

Gyors ebéd kellett. Magamnak és Mininek, akit itthon fogtam az óvodából, hogy kicsit pihenjen. Mini nagyon intenzíven tölti az ébrenlét óráit. És békésen, kisimultan szuszog. Imádom nézni, ahogy alszik. Nagyokat alszik még délutánonként is. Az alvás pedig gyógyít. Gyors ebéd-nagy-nagy alvás és már jobban is van, kisimul a kis ördögfióka.

Hozzávalók:
2 lilahagyma
1 csokor újhagyma
10 dkg csirkemellfilé
fél tk tandoori fűszerkeverék
2 ek mogyoróolaj
1 piros-1 sárga-1 zöld kaliforniai paprika
10 dkg sütőtök
3 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér reszelve
2,5 dl kókusztej
1 dl natúr joghurt
1 tk curry
fél tk római kömény
1 csokor koriander
fél lime leve

2 ek mogyorólaj
a gyerek miatt chili nem került bele, ezt később megbántam

10 dkg jázminrizs

A jázminrizzsel kezdtem. A jázminrizs főzése: 20 dkg-hoz 3,75 ml víz. Ezt követően minden 20 dkg rizshez 2 dl víz. Víz felforral, majd bele a rizs, letakarékol és addig főz, míg már szinte teljesen elpárolog a víz. Ekkor a lángról félrehúzzuk és lefedjük.

Közben a hagymákat csíkokra vágom, a csirkemellet megmosom és felkockázom. A tandoori fűszerkeveréket a mogyoróolajjal összedolgozom és belenyomkodom a csirkekockákat. A paprikákat vékony csíkokra vágom. Wokot hevítek, majd 2 ek mogyoróolajban curryt és a római köményt megfuttatom, majd a hagymákat megpirítom, mehet bele a gyömbér, csirke, majd a paprika is. Kókusztejjel felöntöm, hozzáadom a felkockázott sütőtököt és 10 percig rotyogtatom, míg a kókusztej besűrösödik. Lime-mal savanyítom, sózom, ha kell. Natúr joghurtot hozzákeverem, de ezzel már nem főzöm. A jázminrizzsel és frissen vágott korianderrel tálalom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007