Keresés a blogon

Mediterrán töltött csirke

Nov 18th, 2008 by Ízbolygó | 0

Pár poszttal ezelőtt már temettem a húsevő korszakomat. Pedig azért (nem gyakran), de sikerül olyan húsételt készítenem, amiből megeszem a húst. Ez meg már a SŐT! kategóriába esett. Még repetáztam is. Azt meg már meg sem említem, hogy ilyen göngyölt húsokat nem is nagyon szoktam készíteni. Oké, volt üdítő példa rá (farsumagru), de nem jellemző, hogy a klopfoló használatban lenne nálunk. Leszámítva Pöttyöm munkásságát, amikor azzal veri be a műanyag csavart (!) a játékkonyhájába, amit felborított, mert nekitolta ezerrel a babáját a babakocsival. “Húúú, feeborúút! Megszelelem.” (itt kerül elő a klopfoló) Egyébként hihetetlen, hogy 2 éves 8 hónapos korára már ott tartanak a XXI. század embergyerekei, hogy bármilyen témában tudunk beszélgetni (“Ész anya! A hóldacska miért sárga? Mert rávilágít a napocka?”) és “eszemeszt küddök” a számítógép klaviatúrájával… Tiniként sokszor hülyének tartottam a szüleimet, mert nem értették, hogy mit és hogyan csinálunk a számítógépen, vagy minek a mobil. Most nem szeretnék a helyükben lenni, amikor az unokájuk mondja meg, mit és hogyan kell csinálni, hogy működjön ez-vagy az az elektronikus kütyü. “Mami! Így lehangoszítom a cédét”. Jókat mulatok rajta, miközben hideg verítékben úszok, ha arra gondolok, mi lesz, ha ő is 14-18 éves lesz és nem leszek képes megérteni dolgokat.

Hozzávalók:
5 dkg fenyőmag
3 ek aszalt paradicsom
2 cs mozzarella
3 ek zöld magozott olivabogyó
2 ek kapribogyó

frissen őrölt bors
bazsalikom
zsálya
80 dkg csirkemellfilé
2 fej hagyma
2×40 dkg darabolt, hámozott paradicsom
3 dl vörösbor
1 ek szárított bazsalikom
1 ek oreganó
olívaolaj, vaj

A csirkemellet félbevágom és a szeleteket kiklopfolom, majd sózom, borsozom. A fenyőmagot száraz serpenyőben megillatosítom. A kapribogyót, olivabogyót, az aszalt paradicsomot felaprítom, a mozzarellát felkockázom. A friss bazsalikomot és zsályát szintén felaprítom és az egészet összekeverem. Sózom, borsozom. Kis adagokat veszek a töltelékből és a hússal felgöngyölöm. Nekem megálltak, de fogpiszkálóval is lehet rögzíteni. Kevés olívaolajat és vajat összemelegítek és ebben sütöm pirosra a húsokat. Közben a hagymákat finomra vágom és olívaolajon megüvegesítem. Ráöntöm a paradicsomkonzervet, majd ahogy felforrt a vörösbort, sózom, borsozom ill. a szárított zöldfűszerekkel ízesítem. Papperdellét főztem hozzá és tálalás előtt a paradicsomszósszal összeforgattam, majd a húsokkal tálaltam.

Ötletét a Lecker decemberi számában lévő hasonló étel adta.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007