Keresés a blogon

Mi köze Bondnak az almatortához?

Sep 16th, 2007 by Ízbolygó | 0

A James Bond filmek nagy kedvelőjének feleségeként már többször hallottam/láttam (szinte) az összes filmet. Legjobban a “frissebbek” futnak, melyekben Pierce Brosnan játszik ill. a Casino Royale, ebben Daniel Craig alakítja a sármos Bondot. Mivel nekem ezek háttérzajként szólnak, nem tudnék beszámolót tartani a filmek pontos cselekményét illetően, azonban “M” és “Q” neve, ill. annak elhallgatása, valamint a rövidítés használata nagyon megfogott. Ez a titokzatosság maga….

De, hogy visszakanyarodjak a bejegyzésemhez és annak témájához.
A főszereplő: Á. és az ő almás tortája, melynek elkészítése egyszerű, gyors, de íze a békebeli almatortákat idézi, amihez anno a polgári családok tagjai teát iszogattak, vagy puncsot szopogattak. Á. pedig 3 gyermek édesanyja, egy hús-vér női Bond, akinek nem a világ megmentése az elsődleges célja, hanem, hogy biztonságos háttérországot teremtsen a családjának, gyermekeinek.


A képre kattintva, a tortát fagyi nélkül láthatod!

Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1 citrom héja
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. sütőpor
2 nagyobb alma

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját előbb a cukorral, majd az olvasztott vajjal kikeverem. A fahéjat, a citom héját hozzáadom. A fehérjéből pici sóval habot verek. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd apránként a tojáshabba szitálom és a végén a másik keverékkel összevegyítem. Az almákat meghámozom, vékony szeletekre vágom, majd elfelezem őket. Az almát a tésztába keverem. Egy tortaformát kivajazok és lisztezek, majd az almás kulimászt beleöntöm. 180 fokon megsütöm. Melegben vanília fagyival, hidegben vanília sodóval tálalom.

Á-nak ezúton fejezem ki köszönetemet a receptért!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007