Keresés a blogon

Paradicsomos-rukkolás frittata

Jun 24th, 2008 by Ízbolygó | 0

Hirtelen jött vendégség ürügyén készült ez a finomság. Elkészítése könnyű, gyors, friss olivás kenyérrel pedig remek egységet alkot. Tálalásra került még a forró nyár estén a fetás-dinnye, amit mentával turbóztam, ill. egy pár klasszikus antipasti, mint az olivabogyó, kapribogyó, prosciutto crudo, pecorino és az igazi nyárizű, napérlelte paradicsomok. Hozzá kenyeret és friss, zöld fű ízére emlékeztető olvaolajat ettünk. Jéghideg Heimann Fuchslival és Sebestyén rozéval öblítettük a falatokat.

Hozzávalók:
10 db koktélparadicsom félbevágva
3 dkg aszalt paradicsom
nagy adag rukkola
7 dkg liszt
2-3 dl tejföl
2 dl tej
3 tojás
10 dkg pecorino romano reszelve

frissen őrölt bors
olivaolaj
kevés vaj

Egy közepes méretű sütőtálat kivajazok. A tojásokat csipet sóval habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet, azzal is homogenizálom, majd a végén a tejjel és a tejföllel higítom. Sózom, frissen őrölt borssal megszórom és belekeverem a reszelt pecorinot. A ruccolát széttépkedem és a masszához keverem és a sütőtálba öntöm. A félbevágott paradicsomokat és az aszlt paradicsomotkat belenyomkodom a masszába. 200 fokon 20-30 perc alatt remegősre sütöm, így tunkolni is lehet!:-))) Tálalás előtt olivaolajjal vékonyan meglocsolom és még őrlök rá borsot.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007