Keresés a blogon

Maligán a Feinschmeckerben!

Jun 24th, 2008 by Ízbolygó | 0

Magyar szívem ismét repes! A júliusi Feinschmecker magazin európai borbárokat ajánl Athéntól Stockholmig és Lisszabontól Rigáig. Ebbe a válogatásba került be a Maligán Borétterem, mint Budapest legjobb boros helye! A Feinschmecker 1 F betűt és 2,5 palackot ajánlott meg a Maligánnak, ami az ő rendszerükben azt jelenti, hogy a konyha átlag feletti (és még 4 F betűt fejlődhet), a borkínálat nagyon széles, magas színvonalú kiszolgálással.

A Maligán Borétterem 2004. március elején nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Akkoriban Szentesi József, mint tulajdonos, Köles András és Pongrátz Tamás, mint pohárnokok várták, okították a borissza vendégeket. Fontosnak tartották, hogy felkarolják azokat a kistermelőket, akik kézműves, kis tételű borokat állítottak elő ill. Szentesi autodiadaktaként maga is beletanult a szőlész-borász mesterségbe és nekilátott régi, elfeledett fajtákkal kísérletezni. Nem is akárhogy! Aztán a tavalyi évben jött a hír, Köles-Pongrátz a Centrálban folytatják a Maligánban megkezdett munkát. Szentesi József egy befektetői körrel pedig létrehozta a Gold Szabadidő Központot a Budafoki úton ill. ezen belül a Gold Bisztrót.

A Maligánt május 6-tól Litauszki Zsolt viszi tovább, aki új ízvilágot ígér a régi és leendő vendégeinket. Az új séf az elmúlt 9 évben Ausztriában szerzett tapasztalatai alapján szeretne egy más irányvonalat bevezetni a budapesti gasztronómiába. A 2008-as évben ausztriai tevékenysége elismeréseként felkerült a Michelin csillag várományosai közé és Gault-Millau-tól 14 pontot kapott.- áll a weboldalon.

Gratulálok és további sikereket kívánok! És nem csak Litauszki Zsoltnak, hanem a Szentesi Józsefnek, Pongrátz Tamásnak és Köles Andrásnak is, hiszen ők mind-mind azon dolgoznak, hogy a magyar bor az őt megillető helyre kerüljön a gasztronómiában és a borisszák között is!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007