Keresés a blogon

Pekándió-narancs-mogyoróvaj. Mindez kekszben:-)

Dec 7th, 2011 by Ízbolygó | 0

Közeleg a karácsony, felkerültek az Ízbolygóra a jobb oldalsávba a karácsonyi menük ÉS indul a kekszgyár! Mini születése után tört rám legutóbb a kekszgyártás ilyen elementáris erővel, mint most. Az ugyan ebben az időszakban volt. Komor nappalok, köd, nyálka mindenütt… a lelkemnek ilyenkor keksz és forró csoki/tea/kávé kell. Az idők folyamán pedig eljutottam odáig, hogy már én is outsource-olok. Kiszervezem.:-) A tésztát bekeverem, a Pöttyök meg ébredés után boldogan gyúrmázzák, formázzák, majd sütjük és megesszük. Tök jó!

Két hete, a Kiskukta főzőverseny második fordulójában találkoztam egy lányzóval, aki 13 éves. Megérkezett, majd kipakolta a saját késeit (!) és szépen összeütött egy borjú Kedvessy-t. A hajam letettem! A szelet borsjúhúst rózsaszínre sütötte, a libamájat szintén. Fegyelmezett, koncentrált munka, mégis ha kérdeztük, halkan válaszolt, közben az arca ragyogott. Imád főzni! És tud is! Pedig nem szakközépbe jár és nincs senki szakács a családban. Ő mégis TVPaprikát néz és ügyesedik. Meséltem is itthon Pöttynek, hogy még pár év és én már be sem jövök a konyhába.:-))) A döntőbe 10-en kerültek. Velük most szombaton, 10-én találkozunk a döntőben, ahol karácsonyi ételeket főznek majd. Nagyon izgi!

De vissza a kekszhez. Remek kis keksz! Finoman érződik benne a narancs és van benne bőven pekándió, mogyoró. Ropog, de nem túl édes. Szerettük.

A keksz receptjét és az adventi eszmefuttatásomat elolvashatjátok a NoSalty-n!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007