Keresés a blogon

Ostyatölcsérek pisztáciás bonbonnal

Dec 6th, 2011 by Ízbolygó | 0

A blog lassan karácsonyi ruhát ölt, advent van, készülődünk az ünnepre. A Pöttyök (5,5 és 2 éves) már serénykednek, szaggatnak, nyújtanak, segítenek a konyhában. Valljuk be, így nem is olyan nagy ügy összedobni valami finomságot:-) A bonbonokat például tök ügyesen megcsinálták, csak a kicsi gyúrta és kóstolta addig a marcipánt, míg az ő adagja elfogyott:-) További ehető karácsonyfadíszeket a ma megjelenő Nők Lapja Konyhában találhattok!

Hozzávalók:
8 db tölcsér
2 tojásfehérje
80 g vaj
90 g cukor
65 g liszt
vaj

A fehérjét keményre verjük. Egy másik edényben a vajat a cukorral felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és végül a fehérjéből először az 1/3át, ezzel fellazítjuk, majd óvatosan a maradék 2/3ot. Vajjal kikenünk egy sütőlemezt és 1-1 tknyi masszát szétkenünk 8 cm sugarú körré. 180 fokon 5 perc alatt addig sütjük, míg aranysárga nem lesz. A széle kicsit megbarnulhat. Spatulával felszedjük és míg meleg tölcsért formálunk belőle. Pohárban hagyjuk kihűlni és kikeményedni.

Bonbonok:
30 dkg marcipán
50 g vágott pisztácia
10 dkg étcsoki

A marcipánt összegyúrjuk a vágott pisztáciával, majd 3 mm vastagra nyújtjuk (ha nagyon tapad liszt helyett porcukrot használjunk!). Kicsi karácsonyi formákat szúrunk ki belőle, majd a talpát étcsokiban megmártjuk. Sütőpapírra ültetjük és a hűtőben hagyjuk kidermedni.

A tölcséreket szalagra fűzzük és a bonbonokkal megrakva tesszük a fára vagy egy fenyőágra, mely a karácsonyi asztal dísze is lehet.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007