Keresés a blogon

Sok kicsi – 2011!

Nov 24th, 2011 by Ízbolygó | 0

Az idei év számomra több szempontból is tanulságos, sok esetben kimondom: nehéz volt. S bár a saját gondok mindig nagyobbnak tűnnek, mégis azt gondolom, mindez eltörpül amellett, amilyen szintű napi problémákkal küzdenek családok. Mind nehezebb a helyzet az országban és a következő év/évek szintén nem tartogatnak túl sok jót. A világon persze másutt is szerepet játszik a mértéktelenségből következő eladósodás problémája, nem szeretném ezt hosszan fejtegetni, egy valamivel azonban szembe kell néznünk 2011-ben Magyarországon: olyan kátyúba jutottunk, ahonnan nehezen, sok áldozat árán tudunk majd (talán) kikecmeregni. Sokakat érint már most is a teljes elszegényedés, a fedélvesztés, a kilátástalanság, mind gyakrabban az éhezés problémaköre. A társadalomban mind szélesebb szakadék tátong, a szegények tábora egyre szélesebb. Az idei támogatottunk a MENEDÉKHÁZ ALAPÍTVÁNY ill. az ő általuk fenntartott Családok Átmeneti Otthonai. A két, összesen 80 fő részére átmenetileg elhelyezést nyújtó otthon az egész ország területéről fogad be rászoruló családokat és egyedülálló várandós anyákat, biztosítva, hogy a családok együtt maradhatnak, és szakemberek segítségével próbálnak megoldásokat találni helyzetükre. Külön figyelmet fordítanak az ellátott gyermekekre (akik jelenleg 51-en vannak), tanulmányaikra, gondozásukra, jogaik érvényesítésére.

A Sok kicsi keretében ismét elsődlegesen a gyerekek megfelelő étkeztetéséhez, ellátásához szeretnénk hozzájárulni, Mikulás- és karácsonyi csomaggal színesíteni életüket, szükség esetén gyógyászati segédeszközöket, gyógyszereket, tisztálkodási eszközöket is beszerezni nekik, a tőlünk már megszokott, számlákkal igazolt módon.

A sötét helyzetkép után pedig következzenek a vidám dolgok! A felajánlás, aminek segítségével segíthetünk!

Az elmúlt évekhez hasonlóan közös ajándékot találtunk ki, mégpedig olyat, ami igazán különleges pillanatokat tartogat a nyertesnek! A borok világát nem elhagyva idén egy olyan társat választottam, akikkel a sós és édes finomságokat helyeztük a középpontba. 2011-ben a komoly tradíciókkal rendelkező Gerbeaud lesz az Ízbolygó partnere a Sok kicsi akcióban! A Gerbeaudban zajló megújulási folyamatról már itt írtam korábban. Csodálatos dolgokat készítenek ultradizájnos formában.

Felajánlásunkat nagy szeretettel és gondossággal tervezgettük, finomítgattuk már jó ideje, ügyelve az utolsó részletre is. Ennek alapján szeretettel várjuk a nyertest (+párját, kedvesét, haverját, ismerősét, szomszédját…) januárban egy Gerbeaud-Ízbolygó (GÍB) napra.

A GÍB-nap a Gerbeaud termelő üzemében indul, majd a Gerbeaud Házban folytatódik Niszkács Anna, a Gerbeaud Ház marketingesének szakértő vezetésével. Körbejárjuk a sörházat, a kávéházat, bepillantunk az Onyxba, meglessük a kulisszatitkokat. Backstage program a javából! Közben pedig evés-ivás, kóstolgatás, beszélgetés. A Gerbeaud cukrászműhelyében közösen készítünk egy meglepetés-finomságot, majd csomagolunk az esti vacsorához is ezt-azt:.-)

Itt pár óra szabadprogram, majd este egy nagyobb lélegzetvételű Ízbolygó vacsorával zárjuk a napot, borsorral, jó társasággal. A nyertes egy Gerbeaud és egy Ízbolygó ajándékcsomaggal is gazdagabb lesz! Reményeink szerint nyerteseink sok-sok élménnyel megrakodva, tele pocakkal térnek majd haza.

És hogy hogyan lehet játszani?
1. gyors regisztráció a Sok kicsi oldalán!
2. 2011. december 1-14 között a Nyereményjáték menüpontban megnyílik a lehetőség a támogatások felajánlására. Itt a már regisztrált és belépett támogatóktól a sorsolás miatt teljes nevüket, egy településnevet, egy telefonszámot, valamint a felajánlott támogatás összegét kérjük megadni, illetve rögtön be lehet jelölni, hogy a támogatásnak megfelelő számú sorsjegyet mely programra (több program esetén milyen eloszlásban) kéri. Egy regisztrációval egy névre lehet ezt a játéklapot kitölteni (de akár többször is), enélkül a sorsolásban nem lehet résztvenni. Erről a kitöltött játéklapról szintén e-mailben megy visszaigazolás, a támogatás átutalásához szükséges információkkal. Kérjük, hogy minden játékos először a játéklapot töltse ki és csak utána utaljon!
3. A sorsolásban való részvétel feltétele, hogy a kitöltött játéklap beküldése után az ott felajánlott támogatás összege 2011. december 17-én éjfélig beérkezzen a SoSe Közhasznú Alapítvány 10700189-65715231-52000001 adománycélú számlaszámára, a közlemény rovatban a választott azonosítónévvel. A korábban vagy később beérkezett támogatásokat a sorsolásnál nem tudjuk figyelembe venni, ezeket játékon kívüli támogatásnak tekintjük és ugyanúgy a Menedékház Alapítvány ellátottjainak támogatására fordítjuk, mint a többi adományösszeget. A banki befizetésről/átutalásról igazolásküldést nem kérünk. A befizetés beérkezéséről és egyidejűleg a kért sorsjegyek nyilvántartásba vételéről szintén e-mailben megy visszaigazolás.
4. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb, azaz 30 nyertesünk legyen, ha valakinek a nevét kihúztuk egy programhoz, a többinél már nem nyerhet; amennyiben ismét az ő nevét húzzuk ki, akkor újra sorsolunk. A sorsolás sorrendje véletlenszerű lesz.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007