Keresés a blogon

Pórés csicsókakrémleves dióval, snidlinggel és az újévi jókívánságok

Jan 14th, 2013 by Ízbolygó | 0

Erre az évre, ami most kezdődik, azt kívánom Neked:
Hogy egyre inkább magadba tudj nézni anélkül, hogy ítélkeznél mások vagy magad felett.
Azt kívánom neked, hogy találd meg az erőt ahhoz, hogy képes legyél lágyan nézni és hallgatni magadat, és fel tudd fedezni, hogy akkor is értékes vagy, ha tévedsz.
Azt kívánom neked, hogy ne legyen szükséged arra, hogy bárkit is leértékelj vagy kritizálj ahhoz, hogy bátornak érezd magad.
Azt kívánom neked, hogy tanulj meg elvárások nélkül szeretni, teli marokkal adni és vetni.
Azt kívánom neked, hogy erős legyél ahhoz, hogy szembenézz a régi sebeid fájdalmával, melyek még mindig véreznek azért, mert nem szereted magad és nem fogadod el magad olyannak, amilyen vagy.
Azt kívánom neked, hogy megértsd, senki nem tud boldoggá tenni téged, ha nem hozod létre magadban a béke és öröm központját.
Azt kívánom neked, hogy tanuld meg kivárni, hogy a szeretet magja kisarjadjon az életedben, nyugtalanság és követelőzés nélkül.
Azt kívánom neked, hogy megtaláld lényed legmélyén az elrejtett bölcs ideálodat, akit elfedtek és elfátyoloztak a félelmek, hogy képes legyél szeretetet adni és kapni, feltételek nélkül.
Hogy a 2013-as év tele legyen a bölcsességhez való közeledés próbálkozásaival.

Legjobb barátnőm látott el ezzel az útravalóval, amit én most tovább ajándékozok Nektek. Nehéznek tűnik mindezt megvalósítani, de éppen ezért kívánság. Kívánom, Nektek és magamnak is, hogy sikerüljön. Máshogyan nem fog menni. Újat építeni, kreatívnak lenni…ehhez kell a belső béke és nyugalom, ami az elmúlt évben úgy tűnt megszökött. De bízva-bízok. Meg lesz az újra!

A címben szereplő leves pedig az év első sikersztorija, ja nem. Az első, rögtön az első az Új Év fantasztikusan jól sikerült narancsos-céklás lencsalátája volt, amit a gránátalma hasrogó magjai koronáztak meg. Így ez a leves, a második helyre szorult. A csicsóka fav, már régóta. A póréval, dióval meg nem lehetett mellélőni.

Hozzávalók:
1 kg csicsóka
6 ek olívaolaj
2 póréhagyma
1 narancs leve
1 citrom héja és leve
1 doboz creme fraiche

frissen őrölt bors
10 dkg dió
1 nagy csokor snidling

A csicsókát megmosom, megtisztítom, felkockázom. A pórét megmosom, félbevágom hosszában és vékonyra szeletelem. Lábast előmelegítem, olajat hevítek, pórét megfonnyasztom, majd hozzáadom a csicsókát, kicsit párolom kevergetve, majd felöntöm 1 l vízzel. Borsozom és puhára főzöm az alkotóelemeket. Leturmixolom, hozzáadom a creme fraichet, a narancs levét, a citrom levét, sózom, borsozom. A diót száraz serpenyőben megillatosítom, majd durvára vagdosom és összekeverem a citrom reszelt héjával. Snidlinget vágok. Tálaláskor a levesre szórom a citromos diót és a snidlinget.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007