Keresés a blogon

Rebarbara-málna chutney

Apr 27th, 2011 by Ízbolygó | 0

Bécsből nem csak éremmel, hanem mindenféle finomsággal is tértem haza, hála a Merkurnak. Többek között ott már hegyekben állt a (bio)rebarbara. A rebarbara mellett balról passiógyümölcs, jobbról articsóka, alatta sorban csicsóka állt hegyekben…. Hogy csak néhányat említsek. Tobzódás a köbön:-) Árakban persze olcsóbban, mint itthon. De én ezen már nem kesergek… sem itt, sem másutt. Látszik, jólét van itthon. Meg amúgy sem lázad senki sem.
A rengeteg finomság amit begyűjtöttem, szépen lassan feldolgozásra került. Ímhol első körben ez a chutney. Füstös, grillhúsok mellé remek!

Hozzávalók:
2 lilahagyma
50 dkg rebarbara
35 dkg fagyasztott málna
2 tk feketeribizlis mustár (Fallot)
7 ek málnaecet
7 ek barna cukor
3 cm gyömbér lereszelve

frissen őrölt bors

Chutneyt a világ legegyszerűbb dolga készíteni. Variálható, vadítható alkohollal, csípős lehet a gyömbértől/chilitől. Jó játék. A savasság-édesség egyensúlyára érdemes figyelni!
A lilahagymát vékony csíkokra vágom, a rebarbarát megmosom, kis darabokra vágom, majd összeöntök mindent egy fazékba. A gyömbért érdemes a vége felé belereszelni, hogy megmaradjon a csípősségéből! A mustárt sem kell agyonfőzni, a többi cucc bátran rotyoghat! A végeredmény krémes, sűrű, pikáns chutney.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007