Ricottás tonhalkrém, avagy a tízóraik és uzsonnák bűvöletében
Az oviban a menü tervezésénél egyfolytában azon ötölök, hogyan lehetne
1. a gyerekek által nem ehetőnek nyilvánított ételeket megetetni velük,
2. változatos tízórait-uzsonnát tenni a tányérjukra.
Mert vannak válogatós gyerkőcök, meg olyanok is, akiknek konkrét elképzeléseik vannak a saját étkeztetésükkel kapcsolatban. Imádom őket!:-) Pöttyöm valamelyik hétvégén a legkomolyabb arccal fejtette ki, hogy ő márpedig innentől kezdve nem eszik cukkinit, mert nem szereti már. Értetlenkedésemre kifejtette, hogy az oviban is vannak, akik nem szeretik és ő pedig a csordaszellemnek megfelelően, innentől fogva nevörevör…. Az ilyen párbeszédek kapcsán egyrészt mindig vigyorognom kell, másrészt egyre komolyabb kihívást jelent észérvekkel visszacsábítanom a normálisan étkezők táborába. De azok a pillanatok minden fáradtságot megérnek, amikor jóllakottan, ebéd után hozzámbújik és a fülembe csipogja: Anya! Te főzöl a legjobban a világon!
A krémek, kencék egyébként szuperül bevethetőek, a kölykök gyanútlanul megesznek sok mindent krém formájában. A sárgarépakrémnél mondjuk akadt pár elbizonytalanodó, de a többségük jól veszi az akadályt. A halas dolgok hasonlóképpen megosztóak. De krém formájában szerették és nekünk, a felnőtt játékosoknak is nagyon ízlett. A ricotta klasszul lesimította a “halízt”, a kapribogyó és az aszalt paradicsom pedig szó szerint megkoronázta a kencét!
Hozzvalók:
1 tonhalkonzerv
10 dkg krémes ricotta
negyed citrom leve
1/2 tk mustár
só
frissen őrölt bors
1 ek kapribogyó
2 ek aszalt paradicsom
A tonhalról leöntöm a folyadékot, majd villával összetöröm és a ricottával simára keverem. Hozzáadom a citrom levét, a mustárt, sót, borsot, a kapribogyót és a felcsíkozott aszalt paradicsomot. Kenyérre kenem, megeszem.
ÉS TI MIT ADTOK A GYEREKEKNEK TÍZÓRAIRA/UZSONNÁRA?