Keresés a blogon

Sajtleves metélőhagymával

Mar 5th, 2008 by Ízbolygó | 0

Már sokféle levest taglaltam itt a blogon, ám érdekes módon, eddig nem került sor a sajtlevesre. Pedig imádom a sajtot és mindent, ami sajtos. Így már nem csak Gombóc Artúrral mutatok hasonlóságot, aki mindenféle csoki igaz barátja, hanem Kvarg Lipóttal is. Kvarg Lipót (a wiki szerint ő egy ausztrál izomegér, aki rajong a sajtért és retteg a macskáktól. Első küldetésük során csatlakozik a Csipet Csapathoz.) kapcsán komolyan elmerültünk tindzserkorunk filmes élményeiben…. Családi mozidélután a Disney-vel: benne Chip és Dale, a csipet Csapat; Balu kapitány, Gumi macik. Erre emlékszik még valaki?! Azon is elmerengtünk, hogy Pöttyünk, vajon mit fog csinálni tizenévesen… az biztos: nem a családi mozidélutánt nézi majd tv-n a Disneyvel:-))) vagy :-(((
De vissza a leveshez: szeretem a sajtlevest, most azonban ebbe is csempésztem egy kis tavaszt, egy kevés zöld ízt. Nem vált kárára!

Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 ek liszt
1 l zöldségleves
20 dkg edami sajt
2 dl tejszín
frissen őrölt rózsabors
szerecsendió
1 nagy csokor metélőhagyma

A vajat felolvasztom, majd megfuttatom rajta a lisztet, félrehúzom a tűzről, majd felhúzom a zöldséglevessel. Irány vissza a lángra! Belekeverem a reszelt sajtot és felolvasztom benne. Beleöntöm a tejszínt, fűszerezem borssal és szerecsendióval és összerottyantom. A metélőhagymát apróra vágom és a levesbe szórom, 1-2 perc főzés után botmixerrel pürésítem. Nem kell, hogy egyneművé váljon, direkt jól néz ki, ha marad benne metélőhagyma darab is!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007