Keresés a blogon

Sárgabarack, avagy befőző-poszt IV.

Jul 15th, 2009 by Ízbolygó | 0

16 kg volt. Mondjuk sokat meg is ettünk. És persze készültek lekvárok is. Éppen 6 féle. Tintaleves tök/cukkini módozatát kicsit tovább vittem. Szerintem ideális párja lett a sárgabaracknak is, ami egy savasabb gyümölcs. A tök és a cukkini igazából egy design elem lett benne, ugyanis a tökről eddig ember nem mondta meg, hogy tök és a cukkinit csak a héjának színe árulja el, semmint az íze.:-) Szóval TÖK jók lettek, hála Eszternek! Innen köszönöm!:-)


Pálinkás sárgabarack tökkel (TE nyomán szabadon),
Vaníliás, pálinkás sárgabarack,
Gyömbéres sárgabarack körtével,
Sárgabarack amaréna meggy-cserkóval,
Kakaós-gyömbéres sárgabarack cukkinivel (TE nyomán szabadon),
Fahéjas-kakaós sárgabarack.

Pálinkás sárgabarack tökkel (TE nyomán szabadon)
Hozzávalók:
90 dkg tök
1,5 kg sárgabarack (magozva)
30 dkg barna nádcukor
2 vaníliarúd 4be vágva
1 dl barackpálinka
1 tk vaníliapaszta
2 cs 3:1 Dzsemfix

A tököt meghámozom, kiszedem a magjait, majd kicsi kockákra vágom és a vaslábasban megpárolom. A barackokat megmosom, kimagozom és a tökhöz adom. A cukrot a Dzsemfixszel elegyítem és a gyümölcsre szórom. Hozzáadom a vaníliapasztát és a rudakat. Felforralom. Ráöntöm a pálinkát, 2 percig még rotyogtatom, majd fertőtlenített üvegekbe adagolom. Azokat fejre állítom negyed órára és kész is.

Vaníliás, pálinkás sárgabarack
Hozzávalók:
2,7 kg sárgabarack (magozva)
1 dl barackpálinka
30 dkg barna nádcukor
1 vaníliarúd 4be vágva
1 tk vaníliapaszta
2 cs 3:1 Dzsemfix

A barackokat megmosom, kimagozom és néhányat botmixerrel beleturmixolok. Legyen benne krémes és szilárd rész is. Felforralom. Cukor+Dzsemfix összekever és a gyümölcshöz ad. Vaníliapaszta és rúd is. Ráöntöm a pálinkát, 2 percig még rotyogtatom, majd fertőtlenített üvegekbe adagolom. Azokat fejre állítom negyed órára.

Gyömbéres sárgabarack körtével
Hozzávalók:
2 kg sárgabarack (magozva)
30 dkg barna nádcukor
1 vaníliarúd
40 dkg körte hámozva, kockázva
4 cm gyömbér finomra reszelve
1 lime leve
2 cs Dzsemfix 3:1

A barackokat megmosom, kimagozom és néhányat botmixerrel beleturmixolok. Legyen benne krémes és szilárd rész is. Felforralom. Cukor+Dzsemfix összekever és a gyümölcshöz ad. Vaníliarúd is, gyömbér is. Felforralom. A körtét (hámozott, kockázott) a lime levével összeforgatom és a barackhoz adom. Egy rottyanás, a körte éppen csak puhuljon meg, majd fertőtlenített üvegekbe adagolom. Azokat fejre állítom negyed órára.

Sárgabarack amaréna meggy-cserkóval
Hozzávalók:
1,5 kg sárgabarack
20 dkg barna nádcukor
60 dkg cseresznye és meggy magozva
2 tk vaníliapaszta
2 dl Amaretto
2 cs Dzsemfix 3:1

A barackokat megmosom, kimagozom és néhányat botmixerrel beleturmixolok. Legyen benne krémes és szilárd rész is. Felforralom. Cukor+Dzsemfix összekever és a gyümölcshöz ad. Vaníliapaszta és az amaretto is. Felforralom. A meggyet/cserkót kimagozom és a végén a barackhoz adom. Egy rottyanás, hogy a piros gyümölcsök egyben maradjanak. Fertőtlenített üvegekbe adagolom. Azokat fejre állítom negyed órára.


A jobb oldali a cukkinis, a bal oldalon a fahéjas-kakaós figyel

Kakaós-gyömbéres sárgabarack cukkinivel
Hozzávalók:
1,5 kg sárgabarack
1 salátacukkini
25 dkg barna nádcukor
4 cm gyömbér finomra reszelve
2 tk fahéj
1 ek holland kakaópor
2 cs egész fahéj
2 cs Dzsemfix 3:1

A cukkinit megmosom, apróra felkockázom, a vaslábasban megpárolom. Hozzáadom a leturmixolt barackot. Belereszelem a gyömbért, rászitálom a kakaóport és a fahéjat. Cukor+Dzsemfix összekever és a gyümölcshöz ad. Ha rotyog, akkor kész. Úgy töltöm üvegekbe, hogy mindegyikbe teszek egy-egy egész fahéjat is.

Fahéjas-kakaós sárgabarack
Hozzávalók:
2,2 kg sárgabarack (magozva, turmixolva)
1,5 ek holland kakaópor
1 ek fahéj
30 dkg barna nádcukor
2 cs Dzsemfix 3:1

A barackot leturmixolom és a vaslábasban felforralom. Hozzáadom a kakaóport, a fahéjat és a Dzsemfixszel elkevert barna cukrot. Felforralom, pár percig rotyogtatom, majd fertőtlenített üvegekbe adagolom. Azokat fejre állítom negyed órára.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007