Keresés a blogon

Sósat, sósat! (jó ropogósat)

Jan 31st, 2008 by Ízbolygó | 0

Barátnős csevejre készültek ezek a helyes csigák, közben futott a “maradékmentés”, mivel elutazunk. Kéksajt, Gambozola, rozmaring, körte, tejföl, olivabogyó, ezek voltak a főszereplők. Gyakorlatilag a múltkori olivás-parmezános csigák és a körtés-kecskesajtos rétes keresztezésével jött létre, mivel -ahogy írtam-ezek voltak otthon.

Hozzávalók:
2 cs. Tante Fanny leveles tészta
10 dkg kéksajt
pár kanál tejföl
rozmaring
fekete olivabogyó apróra vágva

frissen őrölt bors
*
10 dkg Gambozola
1 körte apróra vágva
kevés Philadelphia sajtkrém
frissen őrölt bors
fekete oliva

Egyik: a Tante Fanny tésztát kiterkerem, megkenem felvert tojással, majd a kéksajtot tejföllel kikeverem, sózom, borsozom és apróra vágott rozmaringgal és olivabogyóval megszórom. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerem, majd 1,5 cm-es darabokat vágok le belőle és csigákat készítek. Sütőpapírral bélelt sütőlapra ültetem őket, felvert tojással megkenem, majd 200 fokon 13 perc alatt megsütöm őket.

Másik: a Tante Fanny tésztát kiterkerem, megkenem felvert tojással, aztán Philadelphia sajtkrémmel is. A Gambozolából vékony szeleteket vágok és a tésztára fektetem, eztán megszórom a körtével és az olivabogyóval. Sózom, borsozom. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerem, majd 1,5 cm-es darabokat vágok le belőle és csigákat készítek. Sütőpapírral bélelt sütőlapra ültetem őket, felvert tojással megkenem, majd 200 fokon 13 perc alatt megsütöm őket.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007