Keresés a blogon

Spárga-paradicsom-cheddar

Jun 16th, 2009 by Ízbolygó | 0

A héten teljes az elhavazódás, ráadásul holnap Pöttynek ismét kontroll, izgalomhegyek…. Ezért egy gyorsan kivitelezhető, zöldsalátával spékelve könnyű estebéd. A spárgával kapcsolatosan rájöttem, a zöld a kedvenc. És legjobban sütve ízlik. A sonkás betekerés megéri a pluszköltséget is. Ha csak spárgát sütök, akkor levágom a fás alsó harmadát, megmosom, olívaolajjal megspirccelem, sóval, őrölt borssal ízesítem, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetem és 200 fokon megsütöm. Nagyjából 20 perc alatt elkészül. Túrós vagy fokhagymás, paradicsomos mártogatóssal, friss kenyérrel is finom, de salátákba is keverhetjük. Most egy pályára került a paradicsommal és a cheddarral, amik méltó kísérőivé avandzsáltak.

Hozzávalók:
4 szál zöld spárga
2 szelet Jamon serrano (sonka)
10 dkg túró
12 dkg Philadelphia sajtkrém
pár tk pesto (medvehagyma-rukkola)

frissen őrölt bors
3 paradicsom
10 dkg cheddar sajt
1 rúd leveles tészta
1 csokor petrezselyem

A leveles tésztát a tasakból kitépem és egy sütőlapra terítem. A túrót a sajtkrémmel és a finomra aprított petrezselyem egy részével összekeverem és a leveles tésztára kenem. Megpötyögtetem a pestoval. A széleken 1 cm-t hagyjunk el. A paradicsomokat vékony karikákra szeletelem, a spárgák alsó harmadát levágom és a spárgákat fél-fél szelet sonkába tekerem. A paradicsom szeleteket és a sonkába tekert spárgákat a leveles tésztán elosztom. Bármilyen sormintát kirakhatok belőlük. A végén a reszelt cheddarral megszórom. 180 fokon légkeveréssel megsütöm nagyjából 20 perc alatt. Melegen is finom, de hidegen talán még finomabb!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007