Keresés a blogon

Spenóttal töltött lazactekercsek gránátalmaszósszal

Jan 11th, 2010 by Ízbolygó | 0

mert a bőrös lazactól nem megijedni kell, hanem megfosztani a bőrétől…

Hozzávalók:
6 dkg lazacfilé
6 szelet prosciutto crudo
1 gránátalma
1 fej lilahagyma
30 dkg fagyasztott spenót
2 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
fél dl fehérbor

Ha a nyúzáson túlestünk, akkor már hipp-hopp meg is van. A halból vékony szeleteket vágok egy éles, hosszú pengéjű kés segítségével. Majd a halszeleteket kicsit meg is klopfolom. Az egyik hagymát apróra vágom és olívaolajon megfonnyasztom. Hozzáadom a spenót, átforgatom pár perc alatt. A fokhagymát ráreszelem, kicsit sózom. A halszeletekre fektetem a sonka szeleteket, majd adagolok rá a spenótból és feltekerem. Kivajazott sütőtálba pakolom őket. Sózom, borsozom, mellészórom a vékonyra vágott (másik) lilahagymát, rászórom a gránátalma magjait, pici levét és a bort. 180 fokon 25 percig sütöttem.
Végül nem hercegnőburgonyával hanem jázminrizzsel ettük, amibe szintén kevertem egy kis spenótot. Jó lett!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007