Keresés a blogon

Sült avokádó tojással és paradicsom salsával, avagy a mosolygós reggel titka

Dec 3rd, 2013 by Ízbolygó | 0

– Mindenütt, ahol igazság van és nem hamisság, ott jó lenni. De az életünkben ez nem lehet hely függvénye. Biztos, hogy vannak helyek, ahol könnyebb igaznak lenni, ahol olyan a táj, a környezet, hogy hamarabb rá tudsz hangolódni saját magadra, ahol nem kell színt játszanod, önmagad tudsz lenni. S ha önmagadra találsz, le tudod hántani a gyémántokat…

– Gyémánt? – néztem rá.

– A szívünkben van egy gyémánt. Mindenki szívében. És ahogy növünk, öregszünk, rárakódik egy vastag héjazat. Amikor aztán az ember tizennyolc, húsz-, harminc- vagy ötvenévesen – ki mikor – elkezdi keresni önmagát, az Istent, az igazságot – valójában ez mind egy -, akkor elkezdi hántani, hámozni a gyémántjáról a héjakat. Nyilván eljutsz olyan helyekre, ahol jól érzed magad, és ahol jól vagy, ott könnyebben megy a hámozás. De mi van, ha nincs rá lehetőséged, hogy helyet keress és változtass az életedben… (…) Nem lehet halogatni, hogy mikor leszek boldog, mert a boldogság ott van bennünk.

Schäffer Erzsébet

Kedvenc reggelink lett. Minden benne van, ami kell a napkezdéshez. Ez az összeállítás nem csak színeivel hódít, hanem szuperegészséges is! Elkészítése negyed órát vesz igénybe, az is csak a sütést jelenti. Nekünk csajoknak egyébként is fontos az avokádót ennünk, hiszen csontritkulás megelőző hatása van!

Hozzávalók 2 személyre:
1 avokádó
2 tojás
pici olaj

frissen őrölt bors

Paradicsom salsa:
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
fél citrom leve

Az avokádót félbe vágjuk, a magját kiszedjük, kevés citromlével megkenjük. Az alsó részéből vágjunk le egy kis darabot, hogy stabilan álljon a kerámia edényben, amit pici olajjal megkenünk. Beleütjük a tojást, majd 200 fokon 15 percig sütjük. Közben a paradicsomokat megmossuk, kis kockákra vagdossuk, apróra vágott peterzselyemmel keverjük össze, citrom levével tesszük pikánssá. Sózzuk- borsozzuk. Ha megsült az avokádóban a tojás, tálaláskor sózzuk-borsozzuk azt is.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007