Keresés a blogon

Itt a fagy! Jöhet a forró cider puncs!

Nov 28th, 2013 by Ízbolygó | 0

“A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár – jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.”

Pilinszky János

A hétvégén ádvent első vasárnapja lesz. A hideg már megérkezett, reggel -7 fokban indultunk, kristálytiszta időben, szikrázó napsütésben. Így bírom a hideget. Jöjjön egy forró puncs, hogy a hideg esték is elviselhetőbbé váljanak. Közeleg a puncsbuli is, lélekben már készülünk, hallod Bab és HgK???:-) (2011-ben és 2012-ben, mindkettőt imádtam!)

Hozzávalók:
2 üveg áfonyás Somersby
7 dl gyümölcstea
1 dl almalé
2 egész fahéj
2 egész csillagánizs
2 cm gyömbér tisztítva és felkarikázva
2 ek méz
1 citrom leve

A gyümölcsteát a ciderrel, az almalével összekeverjük és a fahéjjal, csillagánizzsal és a gyömbérrel felfőzzük és 15 percig forraljuk. Mézzel, citrom facsart levével ízesítjük.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007