Keresés a blogon

Sült paprika tekercsek juhsajttal és sok-sok petrezselyemmel

Oct 5th, 2009 by Ízbolygó | 0

Jó pap holtig tanul. Hát még a fakanálforgató papné!
Barátainknál (C&R-nél) vacsoráztunk és ott kóstoltam ezt az isteni előételt. Nagyon szeretem azokat a kajákat, amik csupán egy-két alapanyagból állnak, mégis az összhatás, ahogy a szánkban az ízek egybeolvadnak, az zseniális.

Alapanyagok közül manapság a sajt és zöldség/gyümölcs nagyon fut nálunk, így nem meglepő, hogy a paprika és a juhsajt* kombináció sok-sok petrezselyemmel is bejött nekünk.

A fogás előállítása igazából nem igényel magas szintű konyhai felkészültséget, azonban amolyan „villantós” kaja lesz belőle.

Hozzávalók:
4 kápia paprika
15 dkg juhsajt (nem kell túl markáns!)
nagy csokor petrezselyem
olívaolaj

A paprikákat, ha gáztűzhelyünk van, akkor a gázrózsa felett körbegrillezzük. Ennek hiányában a sütőben grillezzük meg a paprikákat. Ehhez alufóliát terítek a sütőlemezre, ráfektetem a megmosott paprikákat, majd körbesütögetem. Ha készen vannak, egy kerámiatálba teszem őket és lefolpackozom a tál tetejét. A gőzben a paprika sült héja felpuhul, egészben le lehet húzni róla. A szárukat kiszedem, ill. kimagozom őket. A kész paprikahúst hosszában négybe vágom. Itt két lehetőség áll előttem:
1.
egy tál aljába fektetem a paprikákat és erre morzsolom a juhsajtot, meglocsolom olívaolajjal és megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel,
2.
a paprikákat szintén negyedelem, majd egy-egy darab juhsajtot teszek bele, amit előtte összemorzsolok/keverek az apróra vágott petrezselyem zöldjével és feltekerem. Fogpiszkálóval megtűzöm. Kevés olívaolajjal meglocsolom.

Friss bagettel tunkolni kötelező!

(gy.k.: A juhsajt természetesen juhtejből készül és általában erőteljes, markáns, telt ízű, jellegzetes illatú sajt. Rengeteg fajtája létezik. Legismertebb az olasz Pecorino vagy a spanyol Manchego, de létezik juhtejből készült ricotta is.)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007