Keresés a blogon

A babok (fehér és zöldhüvelyű)

Oct 1st, 2009 by Ízbolygó | 0

A csajok szerintem kevésbé rajonganak a babos cuccokért, mint a pasik. Persze nem a zöldhüvelyű babra gondolok, mert az olyan nőies. :-)Már a neve is… Hanem a fejtett babos cuccokra. Nálunk Mr.ÍB él-hal a babfőzelékért (fejtettből persze), de legyen benne fehér és vörösbab is. Paprikásan. Mert az úgy jó… De imádja a csülkös bablevest is. És már hetek óta zaklatott, hogy ilyen salátát enne. Hát elkészítettem. Tényleg finom! Érdemes egy nappal a tálalás előtt, akkor finoman összeérnek az ízek.

Hozzávalók:
40 dkg fejtett bab
40 dkg zöldhüvelyű bab (fagyasztott)
4 újhagyma
2 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
vaj
1 dl olívaolaj
fél citrom leve
20 dkg feta
1 nagy csokor petrezselyem

A fejtett babot annyi sós vízben, hogy ellepje, megfőzöm. Kevés vajon megpárolom a zöldhüvelyű babot. Kihűtöm őket, majd salátástálba öntöm és összekeverem a fetával ill. a karikára vágott hagymával és ráreszelem a fokhagymát is. Olívaolajból, citromléből, só+bors hozzáadásával öntet készítek és leöntöm vele a fetás babokat. A petrezselymet felaprítom és a salátába keverem.

A fotón a rozmaring csak azért szerepel, mert olyan csodás lila virágot hozott….

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007