Keresés a blogon

Sütőtökkrémleves almával

Nov 14th, 2007 by Ízbolygó | 0

Mielőtt Manónk világrajött, fényévente voltam beteg. Azóta viszont elég sokszor. Mindig Manóval együtt. A különbség annyi, hogy rajta átmegy az egész pár nap alatt, én viszont alig élek egy hétig. Mint most. Ráadásul ez most valami alattomos fajta, mivel délután még semmi bajom sem volt, azonban két óra leforgása alatt teljesen KO-ra vitt a kórság. Reménykedem, amilyen hamar érkezett, olyan hamar el is múlik…
Nincs is annál jobb, mint takarók alatt forró levest kortyolgatni… Ez esetben a sütőtököt az almával tejben főztem meg. Örök páros a babáknál is a sütőtök meg az alma. Gondoltam, hátha levesnek is beválik. Nagyon finom lett. Sokkal inkább gyümölcsös, kicsit savanykás, a korábbi levesemhez képest. Gyógyulásra fel!

Hozzávalók:
egy kisebb sütőtök
3 savanykás alma
1 l tej
rozmaring
balzsamecet

A sütőtököt és az almákat meghámozom, majd felkockázom. Egy fazékba teszem őket, majd felöntöm a tejjel, hogy éppen ellepje. Lehet, hogy egy kis vízzel pótolni kell. Sózom és puhára főzöm az alkatrészeket. A végén botmixerrel összeturmixolom, majd hozzáadom a finomra vágott rozmaringot illetve egy kevés balzsamecetet.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007