Keresés a blogon

Szüreti konyha a Marie Claire magazinban

Sep 19th, 2013 by Ízbolygó | 0

Megjelent az októberi Marie Claire magazin, benne egy boros összeállítás, a Marie Claire “Borlap”. Találhattok benne Ősz, bor, Balaton címmel egy remek összefoglalót arról, hol érdemes inni-enni ősszel is a Balatonon, beszélgetést 3 borász hölggyel, akik akár traktort is vezetnek és egy szüreti konyha összeállítást tőlem.

A Marie Claire online felülete is megújult, hetente jelentkezek újabb és újabb finomságokkal a marieclaire.hu Életmód rovatában. Készült egy rövid interjú ennek kapcsán velem, itt olvashatod.

Kedvcsinálónak álljon itt egy saláta recept a MC magazinből, szőlővel, karamellizált dióval és kéksajttal.

Kéksajt-szőlő saláta karamellizált dióval
4 személy részére

Hozzávalók:
15 dkg bébispenót
10 dkg kéksajt
10 dkg dió
1 tk vaj
3 ek cukor
1 fürt kék szőlő

Öntet:
4 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és alacsony láng felett hagyjuk hogy elolvadjon. Ha elolvadt, hozzáadjuk a diót és a karamellel összeforgatjuk, majd olajjal vékonyan megkent alufóliára szedjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összetörjük. A bébispenótot megmossuk, leszárítjuk, tába tesszük. A balzsamecetet és az olajat habverővel vagy mixerrel elegyítjük és a salátával átforgatjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és hosszában félbevágjuk a szemeket. A bébispenótra morzsoljuk a kéksajtot, megszórjuk a szőlőszemekkel és a karamellizált dióval.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007