Keresés a blogon

Pink és lila (cékla és füge)

Sep 13th, 2013 by Ízbolygó | 0

„Beszélni csak beszélve, futni csak futva, dolgozni csak munka közben, Istent és embert szeretni csak szeretve tanulsz meg. Fogj úgy hozzá, mint egy egyszerű inas, és a szeretet hatalmas ereje majd elvezet odáig, hogy mesterré válj.”

Francis de Sales

Elkezdődött az iskola. Ez mondjuk külön posztot érdemel mind gasztro, mind oktatási szempontból. Egy apró részlet: Pötty elsősként a hét 5 napjából 3 nap 6 órát, 2 nap 5 órát ül végig. Kutattam emlékeim között és arra jutottam, hogy nekem alsó tagozatban (!!!) nem volt 6 órám, pedig németet is tanultam elsőtől heti 5 órában.

A Kerekerdő Óvodában is zajlik az élet, ma éppen céklakrém volt az uzsonna. Pötty is ezt vitte a suliba és a maradék az én tányéromon végezte. A cékla iszonyat nagy kedvenc (gazpachoként, levesként, főzelékként és főzelékként, kenceként, krémként, rukkola salátával, kecskesajttal vagy rokforttal, stb.)

A céklakrémet szezámmagos finn kenyérre kentem és fügét tettem rá. És ennyi! nem is recept! DE OLYAN ISTENI, HOGY NEM LEHET ABBAHAGYNI!!!

Hozzávalók:
1 nagyobb sült cékla (céklát megmossuk, fóliába csomagoljuk 1 ek olívaolajjal és 1 ek sóval meglocsolva és 230 fokon puhára sütjük)
1 Philadelphia sajtkrém
pici citromlé
jávai hosszú bors
füge

A céklát meghámozom és a sajtkrémmel összeturmixolom, citromlével és hosszú borssal ízesítem. Friss fügével és a finn kenyérrel eszegetem.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007