Keresés a blogon

Tárkonyos málnaszörp

Jul 10th, 2013 by Ízbolygó | 0

“Tanulj meg elengedni, ahogy egy ujjadra hurkolt léggömböt szélnek eresztesz: hadd szálljon, legyen az égbolté, a felhőké. Ezt rendszerint akkor tudod megtenni, ha megpillantasz valamit, amit a léggömbnél fontosabbnak vélsz, és meg akarod fogni. Akkor a régit az útjára engeded. Észre sem veszed, hogy kinyíltak az ujjaid.”

Müller Péter

Derékig járunk a málnaszezonban, most kell szörpöt készíteni! Gondoltad, hogy a málna nem csak a bazsalikommal, hanem a tárkonnyal is remek?

Hozzávalók:
0,5 kg kristálycukor
1 l víz
10 tárkonylevél (+ a kínáláshoz)
60 dkg málna

A kristálycukrot a vízben feloldjuk és 10 percig lobogva főzzük. A lángról félrehúzva beleáztatjuk a tárkonyleveleket. A málnát a tárkonyleveles cukorsziruppal összeturmixoljuk, majd szitán áttörjük és újabb 5 percig forraljuk a szörpöt. Steril üvegekbe töltjük és száraz dunsztban kihűtjük. Ha van elég fagyasztókapacitásunk, akkor fél literes üvegekbe töltjük és lefagyasztjuk.

A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007