Keresés a blogon

Tejfölös panna cotta bodzával, eperrel vagy anélkül

Jun 6th, 2013 by Ízbolygó | 0

“A csodák akkor kezdenek felbukkanni az életedben, mikor legalább annyi energiát szentelsz az álmaidnak, mint amennyit a félelmeidnek szoktál.”

Richard Wilkins

Idén valahogy elmennek mellettem a hónapok, a szezonok. Mire feléledek, szinte leérett a bodza. Mire éppen rákapunk az eperfalásra, lassan vége a szezonnak.:) Az elmúlt időszak egyik nagy felfedezése pedig a panna cotta tejszín arányának csökkentése volt. Nyugi, semmiféle radikalizálódás nincs kaja fronton, azonban szeretem a tejföl savanyúságát és arra gondoltam, ez így jó lesz. És az lett! Az eperrel, a bodzával, vagy éppen mindezek nélkül csak úgy magában is működik.

Hozzávalók:
3 dl tejszín
2 dl tejföl
1 vaníliarúd
2 ek porcukor
2 zselatinlap

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A tejszínt a felhasított vaníliarúddal, a kikapart magokkal és a porcukorral felmelegítem. A zselatinlapokat feloldom a meleg tejszínben feloldom a zselatinlapokat. A meleg zselatinos tejszínből 1 merőkanálnyi mennyiséget elkeverek a hideg tejfölben, majd elegyítem a maradék tejszínnel. Jól elekeverem, majd tálkákba adagolom és alaposan kihűtöm. Bármilyen gyümölccsel remek desszert.

A bodzás:
Hozzávalók:
3 dl tejszín
2 dl tejföl
2 ek porcukor
2 zselatinlap
2 tányér bodzavirág

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A tejfölt a tejszínnel és a porcukorral felmelegítem és beleáztatom a bodzavirágokat. Min. 2 órán keresztül áztatom, majd kiszedem a virágokat és a folyadékot átszűröm. Lábasba öntöm és visszamelegítem, majd feloldom benne a zselainlapokat. Hideg vízzel kiöblített poharakba adagolom és alaposan kihűtöm. Friss eperrel és bodzavirággal megszórva tálaljuk.

A bodzás az nlc.hu-n megjelent további két remek bodzás recepttel.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007