Keresés a blogon

Töltött burgonya

Jul 18th, 2008 by Ízbolygó | 0

Most, hogy az életem/tünk alapvetően megváltozik szeptembertől és ennek előkészítése már jelenleg is zajlik, előfordul, hogy még kevésbé tervezek, mint eddig és csak a fantáziámra hagyatkozhatok déltájban, amikor Pöttyel az ügyintézésből farkaséhesen hazaesünk. Ez a burgonyás étel már többször megmentett bennünket az éhenhalás elől. Mint például tegnap is…

Történt, hogy a hétvégi grillezésről maradt fóliában kevés vajjal párolt/sütött burgonya, amit csak elő kellett kapnom a hűtőből. Ezek néha tényleg megmentenek, mivel sokféleképpen hasznosíthatóak a továbbiakban. Készülhet belőle isteni krémes burgonyapüré, felkarikázva uborkával saláta, burgonyarakottas, mozzarellás-juhtúrós burgonya és még folytathatnám. De az egyik leglaktatóbb kétség nem fér hozzá, hogy a hússal (is) töltött verzió.

Hozzávalók:
6 nagyobb fóliában sült/párolt burgonya
30 dkg darált marhahús
1 csokor újhagyma
6 szelet bacon
8 dkg füstölt sajt
1 dl tejszín
3-5 dkg vaj
2 ek magos dijoni mustár
fél citrom leve

frissen őrölt bors

A hagymát apróra vágom és a szalonnát felcsíkozom és zsírjára sütöm. Ezen üvegesre párolom a hagymát, majd hozzáadom a darált húst, sózom, frissen őrölt borssal megszórom. Amikor a hús már fehér és meg is rottyant, hozzákeverem a mustárt, a citrom levét, a tejszínt, a vajat, belereszelem a sajtot és összeforgatom. A burgonyákat, ha éppen nem akkor sütöm (ha igen: 210 fokon alufóliába csomagolva egy kis vajjal 40 perc alatt megpárolom), akkor félbevágom és kikaparom óvatosan a belsejét és a masszához adom. Az így kikevert tölteléket a burgonyákba visszatöltöm, majd 180 fokon további 20 perc alatt grillezve megsütöm. Kapros tejfölt ettünk hozzá.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007