Keresés a blogon

Uborka-barack granita

Jul 28th, 2009 by Ízbolygó | 0

A granita, jégkása, üdítő nyár… A menübe sokoldalúan beilleszthetőek, hiszen nem csak desszertként lehet fogyasztani, hanem akár két fogás között (gyomor)frissítőként. A tzatziki gyártás “mellékterméke”, az enyhén sós uborkalé, amit igazán sajnáltam volna kihajítani. Mi legyen vele… Magában azért mégsem csúszik, bár a tudat, hogy remekül lúgosít, talán “megitatja”.:-) De nem.
Végül úgy döntöttem, hogy barackkal párosítom. Grillhús után, desszert előtt tálaltam, és meglepően kedvező volt a fogadtatás. Az összetevőket mondjuk nem részleteztem a jelenlévőknek. Úgyis a barack a hangsúlyos benne:-)

Hozzávalók
12 uborka leve
2 csipet só
4 barack leturmixolva
(ha nem elég savanykás, mehet bele citrom- vagy lime lé is)
4 mentalevél
4 citromfűlevél
kevés méz
2 cm gyömbér lereszelve


Az uborkalével összeturmixolom a meghámozott barackokat, kevés mézzel édesítem, és belereszelem a gyömbért, illetve beleturmixolom a mentát és a citromfüvet. Ha ízlik a massza, akkor már mehet is egy lapos műanyag tálba és a fagyasztóba. Ha megfagyott, forró vízbe mártott késsel egy nagyobb darabot le/kivágok belőle, és összeturmixolom. Kész is a jégkása, ami jótékonyan hűsíti a megterhelt gyomrot.

Tavaly uborka-granita készült.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007