Keresés a blogon

Vérnarancs granita gyömbéres meggyel

Nov 11th, 2010 by Ízbolygó | 0

A hétvégi kóstoló menüjének “hűtőegysége”, ami akkora nem is igazán hűlt ki. A menüor egyik gyenge láncszeme lett emiatt. Na de másnap! Amikor kifagyott és villával felkapartam, hát ez valami fantasztikus! Olyan telt, édeskés-savanykás ízvilág, hogy jajj!!! És hozzá a szintén édeskés-savanykás meggy.

De miért is jó beépíteni egy többfogásos menübe egy hűs sorbet vagy egy granitát. Szabályosan “kimossa” a szánkat, letakarítja a korábban fogyasztott ízeket, kiseper mindent és lehűti a gyomrunkat is.

Hozzávalók:
6 dl vérnarancslé (~8 vérnarancs leve)
3-4 ek cukor (a narancs édességétől függően)
1 egész fahéj
30 dkg fagyasztott meggy
1 csillagánizs
1 ek méz
2 cm gyömbér lereszelve

A vérnarancsok levét kifacsarom, a cukorral és a fahéjjal összemelegítem, majd az elegyet jól kihűtöm úgy, hogy a fahéj maradjon benne. A meggyet a mézzel, a csillagánizzsal összeforralom, majd amikor már majdnem kész, belereszelem a gyömbért.

Egy lapos tálba öntöm az elegyet és beteszem a fagyasztóba. Nagyjából óránként villával átkeverem, felkapargatom, hogy szilánkos legyen. Csokipohárkában tálaltam, tetejére kerül a meggy.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007