Keresés a blogon

Wine Awards 2009

Jan 20th, 2009 by Ízbolygó | 0

Immár hetedik alkalommal kerül sor a Wein-Gourmet szervezésében a Wine-Awards átadására. Idén március 29-én Bergisch Gladbachban, az északi Alpok egyik legnagyobb barokk kastélya a Grandhotel Schloss Bensberg adja a helyszínt ehhez a pompás gálához. 2009-ben 6 kategóriában hirdetnek győztest.

(A hotelben található Vendôme étterem 3 Michelin csillaggal rendelkezik.)

És hogy mindez miért is érdekes nekünk magyar borrajongóknak? Mert most először egy magyar borászt is jelöltek! Gere Attila, Villány és a magyar borászat egyik meghatározó arca az “Év Borásza” kategória jelöltje 5 nemzetközi borásszal (spanyol, francia, német, dél-afrikai valamint egy borász Kaliforniából) egyetemben.

“Nagyon meglepett a hír, hiszen azt sem tudom, kik és milyen szempontok alapján jelöltek. Ugyan sok német vendég járt már pincészetemben és vettek részt borkóstolón, de Németországban még komoly kereskedővel sem állok kapcsolatban, aki ott boraimat forgalmazná” – mondta a termelő, akit a magazin a bordeuax-i típusú vörösborainak köszönhetően az egyik legismertebb, legjelentősebb magyar borászként jellemez.

Gere Attila borai több mint 20 Michelin-csillagos európai étterem borkínálatát gazdagítják. A Magyarországon 1994-ben az Év bortermelőjének választott borász családi vállalkozásban, negyven alkalmazottal 60 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik, termékei 90 százaléka Magyarországon, 10 százaléka külföldön kerül forgalomba.

Gratulálok Gere Attilának a jelöléshez és remélem győztesként távozik a gáláról!

Forrás: Feinschmecker, MTI, Kép: Boremberek

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007