Keresés a blogon

Rebarbara-sült paprika krémleves uborkával, kesudióval

Apr 28th, 2011 by Ízbolygó | 0

A “rebarbara további felhasználási területei” alcímmel születik ez a poszt. MERT A REBARBARA NEM CSAK sütikben finom!:-) Hanem minden másban is. Tudtátok pl. hogy igazából zöldséget tisztelhetünk benne? Alacsony kalóriatartalmú, viszont tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal (kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas és szelén). Jellegzetesen savanykás íze magas almasav-, ­citromsav- és oxálsav-tartalma miatt van.

És az édesre sült paprikával fantasztikus ízkombinációt ad!

Hozzávalók:
2 salotta
40 dkg rebarbara
2 nagyobb sárga kaliforniai paprika
mogyoróolaj
1 ek szójaszósz
fél citrom leve
4 cmes gyömbérdarab

kevés fehér bors
2 ek muscovado cukor
5 dkg kesudió
uborka

A paprikákat megmosom és megsütöm 200 fokon. A héja szinte feketedjen meg, mivel nagyobbak közben néha fordítsuk meg őket a sütőben! Ha megsült üvegtálba teszem, folpackkal körbetekerem és hagyom így kihűlni. Eközben a paprika héja remekül elválik a hústól, könnyedén meghámozom, kimagozom. A salottákat finomra vágom, mogyoróolajon megpárolom, hozzáadom a paprikák húsát és a megtisztított, felkockázott rebarbarát. Kicsit megsózom, lefedem és néha megkeverve főzöm 3 percig. Ez idő alatt a rebarbara a kidobja magából a vizet, ehhez még nagyjából 3 dl hozzápótolok. Mindenki saját ízlése szerint állítsa be, milyen krémes/híg legyen a levese! A gyömbért belereszelem.
További 5 percig főzöm, majd botmixerrel jó pár percig dolgozok rajta, hogy minél homogénebb legyen. Citromlével, szójaszósszal, muscovado cukorral, fehér borssal, minimális sóval ízesítem.

Tálalás: Az uborkát vékony szeletekre, majd vékony csíkokra szelem, a kesudiót száraz serpenyőben megillatosítom, durvára vágom. A levest díszítem a kesudióval és az uborkával, mogyoróolajjal meglocsolom, tálalom. Az uborka hihetetlenül jól működik, hűsít ebben a kicsit pikáns, csípős levesben. Abbahagyhatatlan!

Forrás: essen&trinken spezial 2011/1

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007