Füstölt lazac-narancs-retek és mák
Az egyik legjobb előétel evör. Imádom! Annyira egyensúlyban van benne minden. Sós-füstös-mákos. Abszolút nem vagyok mákimádó, fényévente eszem csak, de ebben nagyon jó. 5 perc munka, kis érlelés (ez el is hagyható, bár érlelve finomabb, kerekebb), kis pirítós alá és már kész is minden idők egyik legfinomabb füstölt lazacos kajája. És most végre le is fotóztam, mert már előre elmentettem két kanálnyit belőle.
Hozzávalók:
30 dkg füstölt lazac
2 db retek
3 újhagyma
1 ek mák
2 narancs héja, 1 leve
2 tk vörösbor ecet
3 tk narancsos olívaolaj
só
fél tk frissen őrölt szecsuáni bors
Marinád: 2 narancs héja és az egyik levét összedolgozom a borecettel és az olívaolajjal. A szecsuáni borsot száraz serpenyőben megillatosítom, majd mozsárban megtöröm. A lazacot apró kockákra vágom, az újhagymákat vékony karikákra. A lazacot és a hagymát összekeverem a marináddal, megszórom a mákkal, só, szecsuáni bors.
Tálalás előtt a retket hajszálvékony szeletekre vágom és a lazachoz keverem. Pirítósra halmozom.
Ötlet: GF