Keresés a blogon

Cantuccini házilag

Jul 21st, 2008 by Ízbolygó | 0

Vannak dolgok az életben, amire már régóta vágyakozom, de annyira mégsem, hogy minden követ megmozgassak a megszerzéséért. A cantuccinit nagyon szeretem, képes vagyok viszonylag nagyobb mennyiségeket együltő helyemben elropogtatni, de imádom kávéba vagy teljesen autentikusan VinSanto-ba, esetleg kissé öszvér megoldásként jófajta aszúba mártogatni. De talán legjobban kávéba…

Hozta a Jósors, hogy kezembe akadt egy cantuccini recept és ha már oly kevés dolgot igényelt az előállítása, gondoltam kipróbálom. És elvesztem!!! Nonstop cantuccini gyártásba fogtam. Hihetetlen egyszerűen elkészül és a bolti a poros nyomába sem ér a házinak! Mint azt már megszokhattuk.
Íme a recept, hozzáteszem érdemes kapásból duplázni a mennyiséget!

Hozzávalók:
12 dkg liszt
7 dkg cukor
10 dkg mandula vagy törökmogyoró
negyed tk sütőpor
2 dkg puha vaj
1 tojás
fél citrom reszelt héja
késhegyi fahéj

A sütőt 180 fokra melegítem. A tészta összeállítását szigorúan csak akkor kezdem, ha bemelegedett! Az alapanyagokat a csonthéjasokat leszámítva összegyúrom, majd belemasszírozom azokat is. Nagyjából 40 cm hosszú, 3-4 cm átmérőjű, fent kicsit laposabb hengert formálok belőle, majd a sütőbe tolom 25-30 percre. Amikor leketyegett és aranybarna kiszedem, majd késsel ujjnyi vastag darabokra szelem (ez az ujjnyivastag és hogy késsel szelem kicsit zoral, de így járok el). A felszeletelt cantucciniket lefektetem és még 10 percig visszatolom, hogy napozzanak.
Az aranybarna, ropogós cantuccinik fémdobozban akár 1-2 órát is megérnek…:-)))

A receptért az essen und trinken a felelős:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007