Keresés a blogon

Fingerfood2: Fűszeres fasírtgolyók mentás-chilis joghurttal

May 13th, 2011 by Ízbolygó | 0

A múltkori poszt folytatása:-) A fasírtgolyókat erősebben fűszereztem és így szuperes lett hozzá a hűs, néhol csípős joghurt. A ras el hanout fűszerkeverékről már tettem említést egy korábbi posztban is. Igazi marokkói varázslat. A tandoori fűszerkeverékben koriander, só, görögszéna, kömény, fahéj, chili, bors, gyömbér, hagyma, mustármag, babérlevél, szerecsendió, szerecsendió virág, szegfűszeg, kardamom van, ha valaki esetleg házilag szeretné összeállítani a keveréket.

A golyókat szilikonos mini muffin formákban szoktam kisütni, mert akkor nincs olajszag, nem ég oda, kényelmes…

Hozzávalók:
80 dkg marha-sertés darált hús
2 salotta apróra vágva
1 lilahagyma apróra vágva
3 tk ras el hanout
1 tk tandoori masala
1 zsemle vízbe beáztatva, kinyomkodva
4 gerezd fokhagyma reszelve

fél ek vaj

Mártás:
2 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 kis chili finomra vágva
csipet porcukor
néhány mentalevél
kevés olívaolaj

A darált húst összekeverem a hozzávalókkal, alaposan eldolgozom. Golyókat formázok belőle, 180 fokos sütőben mini muffin formákban kisütöm. A szilikonossal egyszerűbb, mert nem kell vajazni. A sima fémet alaposan ki kell vajazni előtte! Közben összeállítom a mártást: mentalevélkét finomra csipkedem/vágom és összekeverem a többi hozzávalóval.

Tálalás:Ha kisültek a fasírtgolyók, nyársra húzom és a mártással kínálom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007