Keresés a blogon

Mentás-chilis-citromos mozzarella golyók

May 9th, 2011 by Ízbolygó | 0

Őrületes napokat élünk. A tavaszi fáradtság meg minduntalan maga alá akar teperni… Aludni már bárhogyan tudok/nék. Állva, ülve, fekve, mesélés közben, beszélés közben. A feladatok pedig nem hogy fogynának, egyre csak többen vannak. A vasárnap reggelt viszont az atombepunnyadás jellemezte. A Kicsik is sokáig szunyáltak, kivéve Pöttyöt, aki manapság minden hajnalban éhen akar halni. Szóval ő fél 7től éhes volt. Fél 8kor már FOLYAMATOSAN ÉHEZETT A FÜLEMBE, akkor javasoltam neki, hogy inkább oldalra feküdjön úgy nem lesz éhes annyira, de ezen már mi felnőttek is röhögésben törtünk ki, amire a legkisebb ÉHENKÓRHÁZ is felébredt. Arra gondoltam, egyszer, tényleg csak 1x, megadhatná már a Jóisten, hogy mondjuk egyik este szokatlanul korán feküdhessek le (9?) és reggel pedig addig aludjak, amíg bírok. Lehet, hogy másnap estig is bírnék…. Azt hiszem, ez lesz az idei szülnapi névnapi, mert az előbb van, kívánságom. CSALÁD! OLVASTÁTOK?!

Vasárnap délután pedig spontán gyűltűnk, ahhoz pedig jár valami csipet kaja is. Itt jegyezném meg: van újabb kattanásom: a menta, citrom/lime és chili kombinációja. Kész vagyok tőle! Mindenbe t/enném. Igazi nyári íz! Apropó nyár! Az alváson kívül vágyom a nyarat is. Hogy a csontjaimat átjárja a napsütés. Hogy melegem legyen. Őrülten melegem… De már a tavasszal is ki vagyok békülve. Ma Minivel a fűben henteregve éppen erre gondoltam: hogy már annak is nagyon örülök, hogy a nadrágom szárát felhajthatom, hogy mezítláb rohangálhatunk a labda után. Megjön majd a hőség is tuti. Pár hét… Igazából a kajáról akartam írni, hogy milyen finom. Talán kicsit lehetett volna sósabb, de a citromossága-csípőssége teljesen rendben volt. Friss kenyérrel, tunkolva, ahogy azt kell.

Hozzávalók:
3 cs mini mozzarella
3 kisebb chili
1 nagy csokor menta
1 citrom leve és reszelt héja
olívaolaj
frissen őrölt bors

A chilit kimagozom, apróra vágom. A mentaleveleket szintén finomra aprítom. A citrom héját lereszelem, ráfacsarom a levét, kevés só-bors, majd hozzáadom a chilit és a mentát és elkeverem olívaolajjal. A mozzarellákat nyakon öntöm vele és jó esetben egy éjszakát érlelem. A citrom lehet lime is, persze. Sőt!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007