Keresés a blogon

Ízbolygó itt is-ott is

Aug 25th, 2010 by Ízbolygó | 0

Az elmúlt hetek igen “izgalmasan” és mozgalmasan teltek főleg az ovi miatt. A fő ok, az óvónénikeresés. Így ez a HR téma ezért manapság igen kényes nálam. Nem elég a napi egyéb katyvasz, most még emberre is vadászom, de talán ez a hét meghozza a megoldást. NAGYON remélem. Meg aztán nem is vagyok túl jó ebben a szelfmenedzsment-öntömjén témában (de most jól leírok mindent!), na valahogy így esett, hogy ebben az összevisszarohanásban-keverésben-kavarásban, nem adtam hírt arról, ami pedig igen megmelengette a szívem:

mérhetetlenül nagy megtiszteltetés ért! Legalábbis én így éltem meg. A Nők Lapja 33. számában szerepeltem! Illetve annak befűzött mellékletében, ami a “Csodás magyarok” címet viseli. “Emberi csodák” áll a lap tetején, alatta pedig írnak rólam.

Furcsa látni magamat itt. Az életemet pontokba szedve, mivel is foglalkozom, milyen dolgok, feladatok töltik ki a napjaimat a család mellett. Mert ebbe a napi hajtás-rutin közben nem gondolok bele, csak kelek-teszem a dolgom-örülök, ha örülnek körülöttem, ha boldogok az ovisok, meg azok, akikkel érintkezem. Aztán hirtelen este lesz, meg éjszaka, aztán lassan elmegyek aludni, kattog az agyam, már a holnapi napot tervezi. És ami nem került bele a cikkbe: hogy mindez a támogató családi háttér nélkül nem menne. Nem, mert nem vagyok szupervumen, csak egy csaj Tamásiból, akinek vannak/voltak álmai, ötletei. Külön öröm, hogy pont egy oldallal előttem Osvárt Andi szerepel, aki szintén Tamásiból származik! Andi persze nem kicsiben nyomja! A gimis évei alatt/után felkapott modell lett, azonban az elmúlt években betört a világhírű színésznők közé. Remek szerepekben mutatja meg istenadta tehetségét. Kérem szépen, már Hollywood is felfigyelt rá. Büszke vagyok rád, innen is nagy puszi!

És képzeljétek! A TVPaprika egy portrésorozatot forgatott 10 gasztrobloggerrel. Az adásokat a következő időrendben tűzik műsorra:
Tejutazás: szerda, szept. 1. 22:00 (ism. szept. 3. 23:30)
Chili és Vanília: csütörtök, szept. 2. 22:00 (ism. szept. 4. 23:30)
Malackaraj: péntek, szept 3. 22:00 (ism. szept. 5. …23:30)
Lila Füge: hétfő, szept 6. 22:00 (ism……. szept. 8. 23:30)
Dolce Vita: kedd, szept. 7. 22:00 (ism. szept 9. 23:30)
Limara péksége: szerda, szept. 8. 22:00 (ism. szept. 10. 23:30)
Tomakonyha: csütörtök, szept. 9. 22:00 (ism. szept. 11. 23:30)
Kísérleti konyha: péntek, szept. 10. 22:00 (ism. szept. 12. 23:30)
Fűszer és Lélek: hétfő, szept. 13. 22:00 (ism. szept. 15. 23:30)
és az Ízbolygó Fam.: kedd, szept. 14. 22:00 (ism. szept. 16. 23:30)

A forgatás augusztus 14-én zajlott és egy napomat követte le a forgatócsoport. Hogy az egész napi anyagból, mi fért bele a 15 percbe nem tudom… Az, hogy nem unatkozom, remélem, átjön:-)


A videó indításához katt a képre! (imádom, ahogy dizájncsillagot próbál készíteni a cetlikből:-))))

Ja! És leketyegett az Béres Birtok és az Ízbolygó közös játéka a Facebookon. Itt a videó, Pötty mint egyszemélyes sorsolóbizottság szerepel benne, felelősségének teljes tudatában húzza ki a nyerteseket:-) Az átadás részleteit az Ízbolygó FB oldalán+mailben tudatjuk!

A Csillagánizsban szeptember 1-én Befőzés címmel egy szuperjó kurzust tartunk, melynek keretén belül lekvárokat, chutneykat készítünk és nyakig merülünk a dzsemek-zselék titkaiba! A végeredményt haza természetesen lehet vinni! Kedvcsinálóként: Chilis ananász lekvár, Kakukkfüves-zöldborsos áfonya chutney juharsziruppal édesítve, Bellini dzsem, stb…. Még van 1-2 hely! Foglalni itt tudtok.

És hogy keretes legyen az írásom, az ovival kezdtem és azzal is fejezem be. Mindenféle történések után (erről részletesen majd egy külön posztban) elindult a FŐZŐKONYHA az oviban, így a gyerekek válogatott, szezonális alapanyagokból készített Ízbolygós-menüket ehetnek nap, mint nap sok-sok friss gyümölccsel, zöldséggel. Ezen kívül pedig elindul-kiteljesedik az GasztrOvi program is, ami szerteágazó és összetett, de egyetlen és központi célja, hogy a gyerekeket megismertesse mind a konyhában használt alapanyagokkal, technikákkal, ill. megmutassuk nekik, hogy főzni nem egy ördöngős dolog, hanem játék és maga a nagybetűs Kreativitás!!!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007