Keresés a blogon

Pesche ripiene al forno avagy töltött barack a sütőből

Aug 24th, 2010 by Ízbolygó | 0

Idén a barackból fogy a legnagyobb mennyiség. Lett belőle soksoksok féle lekvár, de enni nagyonnagyonnagyonsokat megettünk. Mini együltő helyében uzsira betol 3-at. A töltött barack intézménye, ahogy a neve is utal rá Olaszországból származik. Hipphopp desszert és ráadásul még finom is. Bírom ezeket az olasz kajákat, pár hozzávaló, mesés végeredmény. De aki egyszer is volt Olaszhonban, annak ezt nem is kell magyarázni…. Saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen is ez élesben.

Hozzávalók:
6 őszibarack
8 dkg amarettini
3 ek narancslekvár
2 ek őrölt mandula
1 citrom reszelt héja
egy nagyobb löttyintésnyi Marsala (portóival sem rossz)
1 tojás

A barackokat meghámozom, kiszedem a magját. Az amarettinit mozsárban megtöröm, majd összekeverem a lekvárral, az őrölt mandulával, a citrom reszelt héjával, a Marsalával és a felvert tojással. Kivajazott tűzálló tálba ültettem a barackokat (ha kell az aljukat egyenesre vágom), majd megtöltöm a masszával. 180 fokon pirosodásig sütöm. Mehet hozzá vanília fagyi, de igen jó csak magában is.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007