Keresés a blogon

Káposztás, de nem cvekedli, hanem nudli

Apr 3rd, 2009 by Ízbolygó | 0

A blogon nem nagyon sorjáznak az ilyen és ehhez hasonló receptek, de mostanában hús és szénhidrát függésben “szenvedek”:-) De inkább szénhidrát… Tészták, gnocchik, nudlik, mindegy jöhetnek! Számolatlanul. Persze ehhez jó partner a család másik két tagja, így került sor szombaton a káposztás nudlira.
Káposztás cvekedli: felrémlenek képek a gyermekkoromból, anyukám készítette párszor, remekül! Meg a menzai, az rettenetesen sz@r volt. Azt hiszem amúgy ez is amolyan megosztó kaja, ki hogyan eszi. Porcukorral édesen, vagy sok borssal, hadd csípjen! És az elmaradhatatlan kockatészta. Ezt nem is tudom mikor használtam a saját konyhámban. És most sem tettem. Viszont ez a nudlis megoldás (ez sem készült eddig), ez igen finom lett!
Gyorsan megvan, míg a káposzta puhul, karamellizálódik, a nudlival is elkészülünk!

Hozzávalók:
Nudlihoz:
50 deka főtt, áttört krumpli
nagyjából 15 deka liszt
1 tojás

Káposztához
vaj
barna nádcukor
kisebb fej fehér káposzta

sok frssen őrölt bors

A káposztát lereszelem, kicsit besózom és állni hagyom. A vajat megolvasztom, majd rádobom a kinyomkodott káposztát és pici vízzel elkezdem párolni közepes lángon. Amikor már összesett, szórok rá pár kanál nádcukrot, sózom, jól megszórom őrölt borssal és közepes lángon tovább karamellizálom.

A burgonyát megfőzöm sós vízben héjában, vagy ha sietek, inkább kockázva. Leszűröm róla a vizet és áttöröm. Sózom, hozzákeverem a többi hozzávalót és könnyed tésztát gyúrok belőle. Lisztezett munkalapon rudakat sodrok belőle, majd azonos méretű darabokra vágom és a kis darabokból falatnyi nudlikat sodrok a két tenyerem között. Figyeljünk! Kifőzés alatt nőnek! Kifőzés után összekeverem a káposztával és már lehet is enni.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007