Keresés a blogon

Medvehagyma-cukkini főzelék

Apr 1st, 2009 by Ízbolygó | 0

Most, hogy nincs itthon Pöttyöm, egyrészt rém üres a ház, másrészt úgy érzem magam, mint akiből hiányzik egy darab. És bevallom, a hiányzó részem hiányzik, nagyon. Nem úgy telnek a napok, az éjszakák meg még lassabban. Nem kell pl. sietnem. Ez is olyan fura. Meg az is, hogy sokszor van csend. Ma délután is ráérősen elbolyongtam a zöldségeshez, a pékhez, de semmi nem volt olyan, mint Vele, amikor kicsi kezével fogja az enyémet és folyton-folyvást csicsereg, kérdezget. Már csak két nap és újra átölel a kicsi karjaival, bozontos fejét a nyakamba fúrja és akkor megint kerek egész lesz a világ. Teljesen.
Addig is főztem egy főzeléket. Mert enni azért kell. Pötty apja mereven elutasította, ha itthon lenne a kis  manóm, ő biztosan megkóstolta volna, aztán mondott volna véleményt. Valami velőset:-) Mondjuk, hogy csúnya zöld, de azért finom.

Hozzávalók:
40 dkg medvehagyma
4 salátacukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
10 dkg bacon
2 doboz (2*12,5 dkg) Philadelphia sajtkrém

A szalonnát apróra vágom és zsírjára sütöm. Piros, ropogós legyen! A szalonnát kiszedem és a közben felaprított hagymát a szalonna visszamaradt zsírján üvegesre párolom. A medvehagymát megmosom, feldarabolom és a felét a hagymához adom a lereszelt cukkinivel egyetemben. Kicsit megsózom és fedő alatt közepes lángon párolom, míg össze nem esik. Néha megkeverem. Közben a medvehagyma másik felét kevés olívaolajjal leturmixolom és a sajtkrémmel összekeverem. A főzeléket ezzel sűrítem be. A megpirult szalonnadarabokat is belekeverem.
Hú, nekem viszont nagyon ízlett!:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007