Keresés a blogon

Őszi saláta – Minivideóval

Sep 13th, 2011 by Ízbolygó | 0

A természet nyár közepi zavarodottságát követően most bezzeg szuper nyári idő van! Igazi kényelmes szoknyás-papucsos, de az esték már csípősek. Imádom ezt az időszakot! A szüretet, a szőlőt, az almát, a körtét… az őszt. És ami még hozzátesz a virágos jókedvemhez az az, hogy végre a múlt héten megengedhettünk magunknak 4 napot, hogy elutazzunk. Minivel az utazás komoly rémálom, úgyhogy csak belföld jöhetett szóba, pedig már nagyon hiányzik a tenger, az igazi gondtalan pihenés, a kabócák zenéje… Talán majd jövőre. De ez is adott lelki muníciót. A gyerekekkel “csak úgy” gondtalanul ellenni, azért ez nagy flash. Nem kellett telefonálni, boltba menni, számítógépet bekapcsolni, egész nap együtt voltunk, hol a medencében, hol a játszóházban, hol a parkban… Mini manapság amúgy is übercuki, mivel most indult be a beszéde és hatalmas szövegeket tol, a mimikája zseniális, rengeteget röhögünk rajta:-) Alapkérdés a “hóvan?” (Hol van?). Egész nap keres valakit vagy valamit, játékot, pelust… Irtó vicces. Mindent utánunk mond, ismétel. Az agya, mint a szivacs, hipp-hopp beépíti az új szavakat. És mellette nagyon aktív, félelemérzet nulla. A medencébe egy halk UGJIK után vízbe veti magát, merül mint egy darab kavics, de nem ijed meg, csinálja újra. Komoly arc. A pihenésünk alatt nagy nehezen rávettük, hogy ne szedje le magáról visítva a karúszókat, hanem próbálja meg, hogy milyen lebegni. És megpróbálta. Persze segíteni nem szabad neki! Szigorúan egyedül mindent. Lebegett ügyesen elsőre, aztán 5 perc alatt rájött, hogy előre és hátra is tudja engedni a lábacskáit és ez milyen vicces (értsd mi nevetünk rá és szurkolunk neki), szóval vizicsirke a javából ő is. Idegenben viszont iszonyat korán kel (fél7), amikor mi pihennénk, viszont itthon meg hatalmasakat szundikál délután is, éjszaka is.:-)

Valahogy így karattyol:


Ha rákattintasz, beszélni kezd:-)

Sporttéma: Nagjyából két hete oltári nagyot taknyoltan, lezúztam a két térdem és a bal gyűrűsujjam, szóval a Nike Félmaraton az idén kimaradt. Szurkolni azért elmentünk és meg kell mondjam, nem várt módon, de nagyon megviselte a lelkem, hogy erről a flashról most lemaradok. Ugrott a Wachau-i félmaratonom is persze, ami most hétvégén lenne, mivel a térdeim nagyjából mostanra jöttek helyre. Tegnap már nyomtam egy laza 5,5 kilit, de azt hiszem a formába hozás még eltart egy ideig. A kezemen az ujjam (bár a RTG azt mutatta, hogy nincs törve, csak zúzódva) még mindig rémesen néz ki, másfélszer akkora, mint a normál állapotában….

Munka: Beindult az ovi is, ami azért is nagyképű kicsit, mert egész nyáron nyitva volt, kivéve 2 hetet, amikor kifestettünk. Itt is megy a programírás/szervezés ezerrel. Finoman fogalmazva, tanulságos 3 év van mögöttem, azt hiszem egyszer ezt megírom könyvben:-)))

A saláta meg úgy jön a képbe, hogy állati finom lett!:-) A sült paprika és a sütőtök édessége, a rukola csípőssége, a magvak olajossága és a sajt sóssága nekem nagyon bejött. Amolyan őszies, telt ízű, mégsem nehéz.

Hozzávalók:
5 dkg rukola
negyed sütőtök megsütve felkockázva
1 kápia paprika megsütve
1 marék vegyes magvak (napraforgó-, fenyő-, tökmag)
6 dkg juhsajt (vagy juhtúró)
tökmagolaj
citromlé

Mivel a gyerekek is érzik az őszt, 1 hete sülnek a tökök a sütőben, melletük paprika is. Nagyjából egyszerre készülnek el, így praktikus összeereszteni őket.
A rukolát megmosom, kicentrifugázom, a sütőtököt és a paprikát kockára vágom és a rukolára szórom. A magvakat száraz serpenyőben megillatosítom és a salátára szórom. A sajtot rámorzsolom. Tökmagolajjal meglocsolom, kevés citromlével beállítom a savasságát.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007